Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Objednavka na alliexpressu

Od: eldemik odpovědí: 6 změna:
Dobry den, chci si zkusit objednat neco z alliexpressu, ale zajimalo by me, jestli treba takovy prstynek za 5,- a s dopravou zdarma vubec prijde. U drazsich veci se zas bojim, ze zadam cislo karty a mohli by mi strhnout mnohem vice penez, nez to vubec stalo. Mate s nakupem na alliexpressu nekdo zkusenosti? Stalo se vam, ze by z karty odecetli vic nez nakup stal?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek6
hodnocení

4x

už jsem si z Ali objednal za x tisíc a vždycky všechno došlo..a co přišlo pozdě, tak peníze taky vraceli...mám spořitelnu a nikdy nebyl problém

hodnocení

3x

Kartu je možné mít pro internetovíé nákupy zablokovanou a odblokovat jí jen na okamžik zaplacení objednávky. Na Alliexpressu jsem udělal přes sto nákupů a nikdy se mi nestalo, že by si někdo strhnul víc. Horší to je v poslední době s celním řízením. Česká pošta svévolně bez zmocnění zastupuje zákazníka a požaduje za tuto službu 150 Kč. Viz pořad ČT1 Černé ovce ze dne 14.3.2022

hodnocení

2x
Jako nedůvěřivý člověk jsem si pro nákupy na Ali pořídil konto v M-bank s kartou "Svět" která má poměrně výhodné kurzy. Takže na konto převedu nějakou postradatelnou částku (2000) a neriskuju že se mi někdo dostane na rodinný účet kde jsou všechny peníze. Když ti nabídnou povolení přečerpání tak dělej drahoty a oni ti výměnou za to nabídnou vedení karty zdarma. Pak si nastavíš nejmenší možný limit přečerpání což jsou myslim jen asi 300.-
Potom se nemusíš bát že ti někdo vybere konto.
Co se týče detailů konkrétní objednávky za 5 kč, možné to je, ale spíš bych si vsadil na to že při placení na tebe blikne nějaká hláška žes nesplnil nějakou podmínku objednávky. Jako třeba odběr minimálního počtu 50 kusů a pod.
A jen tak mimochodem... Bonus pro první objednávku bych dokázal využít lip než na cetku za dvacku. Na příští objednávku ti ho už nenabídnou.

hodnocení

2x

Mám za sebou taky už stovky objednávek a vždy vše ok. Kartu si odblokuju vždy jen na konkrétní objednávku a pak zas hned zablokuju.

2x už mne kontaktovala pošta, že mne bude zastupovat u celního řízení, ale ignorovala jsem to a balík došel i tak.

Pokud něco nedošlo, nebo nebyla objednávka úplná, tak mi byli vráceny peníze.

Jo a taky občas objednávám blbiny za 20,- bez pošty a vždy všechno došlo.

alidedek
hodnocení

0x

Založ si účet a kartu jen na Čínu, PayPal a platby na netu a přesun tam peníze, jen v potřebném množství a těsně před obchodem. Některá banka nabízí i imaginární kartu. A je to bezobav. Jinak Čína vehementně dopravu dotuje, takže se ceny mnohdy zdají nesmyslné, stejné věci jak v obchodě za pětinu ceny i s dopravou, ale bývá to kolem dolaru, 5kč je málo. Nikdy mi neodecetli víc, Číňani, ale třeba Poláci TME jo, poslali objednávku ve třech balíkách a strhli si poštovný, protože v objednávce nebylo zaškrtnuto dodat jen celé... Na ali funguje i refund, když něco nepřijde.

hodnocení

0x

Mám u banky dva účty a u obou kartu. Z hlavního účtu si převedu na druhý účet jen určité množství peněz a kartou k tomuto účtu platím jak na Ali, tak i na našich e-shopech. Takže nanejvýš se mi může někdo dostat na tu minimální částku, co mám na druhém účtu(nikdy se tak nestalo). Převod z jednoho účtu na druhý u stejné banky je okamžitý a při on-line bankovnictví snadný.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]