Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Do čeho investovat 100000

Od: kasper® odpovědí: 11 změna:

vím tato otazká tu padla mohokrat přesto do čeho teď investovat 100000 jsem invalidní důchodce napadá důchodové připojištěni životní pojištění pak mě napadá cizy měna drahé kovy

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

11x

Ano, tato otázka se zde často opakuje. Pokládají ji lidé v bláhové naději, že jim někdo napíše : Vložte to do Maxi Inest.s.r.o., dávají 55% úroků a je to zajištěno evropským garančním fondem. Ale tak to prostě nefunguje. Ani dobrý bankovní poradce vám neřekne kde investuje on, protože by se to profláklo a ztratilo význam.

Každý si musí sám v hlavě srovnat priority. Jakou potřebuje likviditu, výnos, jaká rizika je ochoten podstoupit atd.

Nejlépe je prostě investovat tam, kde něčemu rozumím.

Tesat do kamena !

hodnocení

4x

Idete na to zo zlej strany a davate malo informacii.

Musite si to cel do detialov ujasnit : za kolko rokov potrebujete peniaze? Bude vam vadit, ked pridete o polovicu z nich? Chcete celu sumu naraz alebo vyberat postupne? Ako rychlo sa k tym peniazom potrebujete dostat v pripade necakanaje situacie?

Presne ako vam tu pise iny diskuter, ziadna super univerzalna rada nie je.

hodnocení

3x
Důchodové nebo životní je to samé, jako když hodíte peníze do kanálu. Cizí měny v době, když máme vysoké úrokové sazby taky není ideál. Nikl už je taky vysoko. Nikde nepíšete váš investiční výhled, předpokládám, že když jste v důchodu, bude to spíš krátkodobé do pěti let, takže to je teď vcelku riziko do něčeho jít, protože doba je nyní hodně volatilni, na druhou stranu jsou některé akcie hodně nízko, ale to neznamená že nemůžou jít ještě níž. U nás držím dividendovy tabák, stejně jako v US, kde mám i jiné růstové tituly.

tomaso
hodnocení

2x
Jen tak pro představu, jaká cilova částka by vás tak trochu zajistila?

lump
hodnocení

0x

Jaký je cíl?

hodnocení

aby mě trošku zajistilo

To nie je odpoved. Co znamena "trochu zajistilo"?

hodnocení

pro upřesnění jde mi o to aby moje investice neztracela na hodnotě ,proto se ptám do jaké komodyty nebo měni ty penize investovat

Když jsem před rokem investoval s výnosem 8% myslel jsem si že to je skvělá investice kterou inflace nemůže dohnat. A všechno je jinak.

Cize jedina poziadavka je nestracat kvoli inflacii? To vam ale nik neporadi, v dnesnej situacii, vojna, turbulentne trhy. Musite ratat aj z rizikom, ako pridete o cast penazi a budete v strate, to je pri investovani normalne.

Pochopte, ziadny zazracny produkt, kde je aspon 10% zisk a sucasne nulove riziko nie je.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]