Může si někde člověk ověřit svoji neschopenku? Přece jen dřív měl papír, ale teď nemá v ruce nic. Pokud lékaři zavolám a zbeschopní mě, a v dnešní době se takto ordinuje leckde, jak si mohu ověřit, že vše probíhá bez potíží? Že nikdo neudělal chybu, nezapomněl na mě... Moje matka byla v létě hospitalizována, hlásila na příjmu, že chce neschopenku (byla jsem u toho) a neschopenka vystavena nebyla. Mamka je naštěstí zaměstnanec rodinné firmy, takže v práci problém nebyl. Měla ale dost lítání, aby jí to bylo celé uznáno zpětně. Tedy je mi jasné, že zdravotnické zařízení může pochopit a tedy mám nějakou možnost jak si neschopenku ověřit?
Jak zjistit stav neschopenky? Nadřízenému stačí zavolat, nebo napsat e-mail. Zaměstnavatel má díky ePortálu České správy sociálního zabezpečení kompletní přehled o zdravotním stavu svých zaměstnanců během pracovní neschopnosti. Pokud budete na neschopence déle než 14 dní, nemusíte žádat o výplatu nemocenského.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.