Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kopřivkové pupeny - alergie?

Od: leniena* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

chtěla jsem se zeptat zda nemáte někdo zkušenosti je mi 29 nikdy jsem na nic alergická nebyla a teď tohle: cca před 4 měsíci mi po těle naskákaly kopřivkové pupeny o velikosti čočky...nejvíc na nohou a vnitřních stranách paží. Dělo se to jen po ránu, během dne zmizely. Po nějakém čase mi začaly po ránu i otékat i oči a rty zašla jsem tedy ke kožnímu - prý alergie - zodac.Když si prášek nevemu (nedělám chybu?snažíme se o mimino tak to nechci brát radši bych se alergenu vyhýbala) pupeny se mi objevují dále jsou mnohem větší pálí a slévají se do map, ale vždy jen po ránu. Dýchací problémy nemívám. Vím že nejrozumější je jít na alergologii už jsem i objednaná, ale zajímalo mě jestli nemá někdo podobné příznaky a co mu zjistili...

Po celém domě máme novou výmalbu nemůže to být z toho?

Moc děkuji za případné rady.Lenka

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Alergie jsou strašná věc. A ta místa, která máte osypaná vy, jsou záhada. Vnitřní strany, to vypadá, že vylučujete v potu nějakou nedobrotu. Mohla byste zkusit držet celý den hladovku a pít jen odstátou vodu? Tím byste vyloučila alergeny ve stravě. A na svého muže večer nesahat? Třeba v jeho potu je nějaký alergen. A zabalit se do svého prostěradla, nahatá? A opláchnout se sprchou bez mýdla a krému?*hej*Tím vyzkoušet, v čem by to mohlo být. Musíte najít, v čem ten alergen je. Zodac tlumí citlivost na alergeny a tlumí i svědivost.

leniena*

Děkuji dobrý nápad Vaše rady určitě postupně vyzkouším a začnu tou hladovkou...*palec* nevezmu si léky a půjdu tou vylučovavcí metodou...

malvinka*
hodnocení

0x

Nekonzumovala jste něco netradičního? Příklad... jahody?

leniena*
hodnocení

Dobrý den, právě že vůbec žádné změny v jídelníčku neproběhly a jahody jsem letos ještě neměla...To bych se nejspíš asi osipala jednou a ne každý den..píšu si už deník co jím a dělám beru to vylučující metodou a nemůžu přijít na co to je *nevi*

malvinka*

Mohlo by se jednat o alergii na sluníčko.

mojelekarna.cz/...

marenka*
hodnocení

0x

Píšete že po ránu. Tzn. něco nekalého se děje v noci. Zkusila bych udělat opak toho, co děláte. Např. jestli spíte nahá, vezměte si pyžamo. Já například nesnesu Raid v zásuvce, ráno jsem měla nateklé oči a náběh na kopřivku. Zkuste se jednou vyspat někde jinde, třeba v obýváku na sedačce. Neměnila jste matrace?

leniena*

Nic nového doma nemáme akorát ta malba Primalexem doma proběhla. Je fakt, že po domě byl dost prach z broušení stěn a sádrokartonu, ale dávno proběhl genrální úklid a už je všude čisto,,, ranní pupence mi však zůstaly. Ještě je možné že se prach přesto dostal i do matrací, ale tu jsem vyprášila a vyprala vodním vysavačem. Prostěradlo měním po týdnu něco bude asi v té posteli nebo ve mě. S manželem jsme 8 let a nikdy na něj žádná alergie neproběhla.

mathe

Máte stejné potíže i v případě, že přenocujete mimo váš byt? Zkuste strávit pár nocí mimo domov. Mohlo by to pomoci určit, zda jsou vaš problémy vázány na domácí prostředí. Nezměnila jste Vy nebo manžel hygienické přípravky - mýdlo, tělové mléko...?

klariska*
hodnocení

0x

může to být alergie. dcerka (1,5 roku) alergická není na nic, ale přesně tyhle pupeny se jí udělaly minulý týden. na tvářičce. tipla jsem to na alergii, bu´d na slunko, nebo na vodu (koupala se v přehradě v přírodní vodě a nedomázla jsem ji na nožkách a na jednom místě na zádech, tak měla spálenou skvrnu o velikosti 1/2 dlaně, ale je malá, tak to asi bylo poznat).

Už jí to skoro zmizelo, tak se zkus neslunit, popř. mazat 50 faktorem a nečváchat se ve vodě.

klariska*
hodnocení

0x

a jéje, teď jsem to přečetla znova. 4 měsíce je dost.

může to být i ta výmalba. nový kus nábytku. potpourri. vonná svíce. houba, co vyrostla z hlíny v květináči, plíseň někde v koutě.

i to jídlo, ale do toho mi nesedí to, že se to horší přes noc, kdy ležíš ve své posteli. Bude to něco kolem postele, v pokoji, kde spíš.

Zkus dovolenou - jestli se to zlepší, když jsi pryč.

michal958*
hodnocení

0x

muze se jednat o alergii , zajdete na alergologii at vam udela alergicke testy ja ma totez co popisujete kdyz si nevemmu prasek na alergii treba tyden, zacnu se jakoby dusit a kychat a hned na to se osypu, vypada to jako popalení kopřivou a strasne to svedi, nebo si zkuste koupit prasky naalergii a uvidite pokud vam to zmizi po prasku jste ne neco nalergicka, prasky na alergii jsou volne prodejne ja si je nekdy kupuji kdyz mi dojdou analergin nebo tak se to jmeuje je hodne druhu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]