Nejste přihlášen/a.
Ahoj, přepadla mě zákeřná zlá rýmička, dneska jsem si vzal zdravotní volno. Myslíte si, že bych mohl jít do práce, když mi nic jiného není? Nemám teplotu, kašel nic, rýmička je zadní, nechce se vysmrkat. Diky.
Zdraví
Oběť rýmičky
Manžel začal smrkat, poměrně hodně, v sobotu. V neděli ležel, protože jsem neprotestovala - bylo mi milejší, když si odpočine, než kdyby se mi s takovou hroznou rýmou pletl pod nohy. Z opatrnosti se objednal na PCR - a je pozitivní. Mně je to jedno, já mám covid (s rýmou a bez teplot) za sebou minulý týden, ale manžel pečuje o svoji 83 maminku, denně k ní ráno jezdí a večer se vrací domů. Takže teď má hlavně strach o ni.
Na Vašem místš bych si nechala od praktika vystavit žádanku a šla bych na test. Určitě ne s klidem do práce.
Pokud netestujete voňavky, tak ano.
Omezte vše mléčné a sladké.. Více pijte vodu /ohřát a kápnout citron/, jezte česnek, zelenou partržel, hodně zeleniny, ořechy, ryby, ovoce...Choďte do lesa, ideálně mezi borovice. A stále ještě teplé oblečení a čepici.
Rýma je skrytý pláč duše. Tak to chce pozitivní myšlení. I když dneska to není lehké.
Máme v práci mladého, sportovně vypadajícího kolegu, nedávného mamánka, který velmi často zůstává doma, protože má: rýmu, bolí ho noha, narazil si rameno, bolela ho hlava, možná má covid(každý měsíc aspoň jeden). Už pár týdnů se nad ním vznáší hrozba padáku, což mu pořád nedochází. A všichni se těšíme, až vyletí, jen poslouchat jeho stesky je k zbláznění.
Tak u nás byste se k lékaři ani nedostal. I na obvod se musíte tel. objednat, vezme to sestra, té se svěříte co máte za potíže. když řeknete rýmu, tak vás pošle do lékárny pro kapky. Dál se ani k lékaři nedostanete.
Já bych do práce šla, neprskala na kolegy, max. bych si nasadila roušku. Také je možné, že nemáte kolegy nalepené na sobě, takže by to nikomu nevadilo. S rýmou bez dalších potíží se chodí do jeslí, školky i školy, tak proč ne do práce.
Jiný kraj jiný mrav...Ještě že máme normální praktickou lékařku a když mám problém jdu k lékaři , počkám v čekárně a pak rovnou k doktorce at je to cokoliv...
Co to tam máte za praktiky? Že musíte nejdřív zavolat na objednání,setra Vás po telefonu "vyzpovídá a vyšetří" a pak rozhodně zda mužete milostivě přijít k doktorce nebo Vám určí že se bude léčit sama ala lékárna...
Šla bych do práce, pokud to není covid . Objednala jsem 20x test, á 22 KČ, takže ráno test, pak do práce.
To musí být vychytaný test. Když mi přišla sms, že jsem pozitivní, udělala jsem si pro zajímavost antigenní test - negativní. Stál 60 Kč.
Nikdo netvrdí, že testy jsou zázračné. Prostě to není moje starost, pokud je test negat. jdu do práce. Já měla test pozitiv . tak jsem holt byla doma...a měla příznaky...Jinak omikron je skutečně rýma, kašel, bolení v krku- takže běžné nachlazení, kdyby se z toho nedělala věda ,už by tu nebyl...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.