Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hacknutý email a výhrůžky

Od: marketa* odpovědí: 22 změna:
Zdravim, rychle nutne potřebuji radu
Někdo se mi naboural do emailu a poslal mi tuto zprávu (viz priloha)
Dale se mi dostal do facebooku a zveřejnil nepekna videa, do messengeru, i instagramu.
Vše jsem si proto odinstalovala, změnila heslo.
Ale nevim co s tím. Ta zpráva je blbost, je to jasný ze proste chcou at na to naletim a poslu jim prachy.
Ale kdyz uz se dostali do mailu a socek tak na tom neco bude.
Co mam delat?

Hacknutý email a výhrůžky
Hacknutý email a výhrůžky #2
Hacknutý email a výhrůžky #3

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

scv®
hodnocení

17x

Není "hack"jako hack. Že je v adrese odesílatele vaše e-mailová adresa nemusí znamenat vůbec nic. Představte si to jako dopis, kde někdo - třeba z druhého konce republiky - uvede vaši adresu na místě odesílatele i adresáta. Neříká to nic o tom, kdo to ve skutečnosti odeslal, s jakým záměrem a vůbec nic o tom, že by se vám vloupal do bydliště a napsal ten dopis na vašem stole. Kdyby se vloupal, tak už vám vybral prasátko osobně a nemusí kvůli tomu psát dopis...

V e-mailu i na "sockách"se někde dá najít historie aktivity/přihlášení - tu si zkontrolujte. Jestli tam všude je stejná IP adresa (nebo nějaký identifikátor vašeho PC / mob. zařízení a kombinace operačního systému a prohlížeče), jako před tím "hackem" a data a časy aktivit vypadají jako vaše, tak je celé to "hacknutí"podvod, který vás má vystrašit a donutit poslat peníze. Pokud je tam někde něco podezřelého, na sockoúčtech je jiný obsah nebo se do nich najednou nemůžete přihlásit, tak gratuluji, někdo se tam opravdu dostal.

Pokud se vám někdo dostal do dalších služeb prostřednictvím e-mailu, tak jste zřejmě: a) měla všude stejné (a slabé) heslo; b) měla slabé heslo v e-mailu použitém pro registraci v těchto dalších službách a "útočník"(klikař, který uhádl/ukradl/koupil heslo k e-mailu nebo jste mu ho sama někde jinde naservírovala na stříbrném podnose) pak možná jen použil obnovení zapomenutého hesla přes e-mail. Stále nejde o žádný hack, jen o slabé zabezpečení a možná phishing (vylákání údajů).

Tak či onak, pár doporučení: nic neplatit, s nikým nekomunikovat, v žádném případě neklikat na zaslané odkazy či přílohy a ani je nikomu nepřeposílat. Stejně tak nepřeposílat žádné potvrzovací SMS či bůhvíjaké kódy pro- či od vašich kontaktů a přátel. Pokud jsou účty stále přístupné, změnit hesla, mít na každý e-mail a službu zcela jiné heslo a třeba i aktivovat další možnosti zabezpečení (dvoufaktorová autorizace - potvrzení přihlášení např. pomocí SMS). Jestli si různá hesla nepamatujete, uložte si je do nějakého programu jako je třeba KeePass.

A pročtěte si případy některých dalších podvodů, ať víte, na jaký lep nesedat.

hodnocení

8x

toto je spam neragovat na to pokud se vám někdo naboral do pc chtělo by to proveřir specialními programamy jestli v tom chcete pomoc ozvete se

hodnocení

1x

Zbytečně se neděs! Přečti si www.hoax.cz Přeji krásný sluníčkový nový týden!

koksi
hodnocení

1x

Zdravím, přišel mně stejný mail (pouze s tím rozdílem, že byl přeložen do češtiny). Evidentně se mi dostal jen do mailu - na ostatních účtech a sítích mívám jiné heslo a nic podezřelého se na nich neděje. Do mailu napsal totiž jen heslo právě k mému e-mailu - i když tvrdí, že má přístup ke všemu. Osobně jsem prvně opravdu zpanikařil, ale udělal jsem nakonec následující
- Okamžitě jsem přesměroval většinu aplikací/soc. sítí (Facebook, Twitter, Steam, Microsoft) na jiný mail, resp. jsem si na nich změnil mail na můj jiný e-mail, kde není riziko, že by se tam mohl hacker snadno dostat. Pokud máte mail např. na Seznamu, ale máte i Gmail, přesměrujte si tyto sítě a účty na něj. Pokud má totiž přístup do vašeho mailu, může si poslat žádost o obnovení hesla např. na Facebooku na tu adresu, kterou vám hacknul, a může se snadno dostat do ostatních účtů. Zároveň jsem si na tomto záložním mailu preventivně změnil heslo.
- Změňte si všude, kde můžete, hesla. Já jsem si dal na každý účet jiné heslo, úplně náhodné - velká a malá písmena, číslice, podtržítka... Prostě aby to nebylo tak jednoduché. Napsal jsem si je všechna na papír, aby nebylo možné je nijak vystopovat v počítači, kdyby bylo nejhůř. A jednou za čas je prostě vyměnit za nová. Občas vyplují na povrch databáze s hesly apod., takže toto rozhodně pomůže.
- Všude, kde to šlo jsem aktivoval dvoufázové ověřování - většinou to funguje přes mobil - buď přes SMS kód, nebo Google Authenticator (aplikace do mobilu), který vám každých několik sekund generuje náhodný kód, který použijete k při přihlášení k ověření, že to jste skutečně vy. Někde to požaduje potvrzení přes dvoufázové oveření přímo při přihlašování, někde jinde např. jen, kdyby vám chtěl někdo změnit heslo, údaje atd. Rozhodně velmi dobrá překážka.
- Hacknutý mail jsem měl nastavený jako náhradní pří ztrátě hesla k jiným účtům - okamžitě změnit na jinou adresu, případně pokud nemáte náhradní mail, doporučuji založit, nebo používat ověření přes telefoní číslo. Seznam má vlastní autentifikátor ve své aplikace, kde musíte při každém přihlášení potvrdit v aplikace, že se jedná o vás. Bez něj vás to dál nepustí.
Ten člověk mi samozřejmě zkouší žádat o reset hesla na různých stránkách, kde jsem zaregistrován tímto mailem (EA, Steam, ale může to používat i u Microsoftu atd) proto doporučuji přesměrovat tyto účty na jiný mail. Pokud ho nemáte, založte si ho.
Preventivně jsem si vypl automatické pamatování hesel/přihlašování - nejsem si 100% jist, že toto konkrétně pomůže, ale každý krok navíc se určitě počítá. Zatím si všechny sítě a služby nechávám na druhém mailu a doufám, že to pomůže.

doplněno 08.08.22 14:24:

A pokud to pomůže - k počítači nemám připojenou kameru a přesto se v mailu píše, že mě má natočeného jak se uspokojuji :D Takže fakt předpokládám, že se jen dostal do mailu a blafuje. Každopádně na každý účet jiné heslo, pokud možno.

jd

Doporučuji než papír, používat klíčenku.

koksi

Ještě doplním, pokud si zadáte váš mail na tuto stránku haveibeenpwned.com/... , tak se vám pravděpodobně zbarví obrazovka do červena - to znamená, že skutečně se vám do mailu někdo hacknul, nebo minimálně unikly data na veřejnost. Níže vidíte zdroje/sítě, ze kterých tyto informace unikly (případně kdy) i s popiskem. Takže pokud si budete přesměrovávat účty na jiný mail, doporučuji si to ověřit, případně na něm okamžitě změnit heslo, aktivovat doufázové ověření atd. - jak jsem popsal výše.

dominikk
hodnocení

0x
Dobrý den, mám ten stejný problém v sobotu mi přišel ten stejný e-mail..co mám dělat dál? Hesla jsem si všude změnil

Ignorujte to, posiela to robot milionom ludi.

re4zon
Na 99% se nikdo nikam nenaboural a uz vubec nic nezverejnil. To je jen "dejte mi prachy kdyby to slo"..
jirihronek
Dobrý den mě se taky někdo naboural do e-mailu a kvůli němu mi nejde se přihlásit na EA účet na ubi mi nějak změnil heslo tak jsem si ho změnil rychle a nevím co mám dělat když mi Tu zprávu pořád posílá a vyhrožuje.
Hacknutý email a výhrůžky #4
Hacknutý email a výhrůžky #5
Hacknutý email a výhrůžky #6
petrm

Jak jsi poznal, že se ti někdo naboural do účtu?

Co mám dělat... Hoď to do spamu.
jd

@jirihronek a ty jsi mel heslo Jirik2004? Zrejme i rok narozeni, ze?

dan*
Ahoj tak jak to dopadlo? Mám stejny problém už se nemůžu ani přihlásit přes dvoufázové ověření do emailu a stále me to hází na přihlašovací údaje a že se někdo chce přihlásit a nejde mi to stále tak prosím o radu díky
jm
Daně, kontaktujte podporu webu.

hodnocení

0x
A proč by se ti někdo hackoval do mailu(natož do pc), aby ti poslal zprávu?
Tyto zprávy jsou většinou phishing na slepo
Navíc seznam má tristní kontrolu a ověřování zpráv. Umožňuje přijmout zprávu s vymyšlen*mi hodnotámi

ianek
hodnocení

0x
Dobrý den mám úplně stejný problém. Co mám udělat? Mohu se zeptat jak to dopadlo u vás?

To iste co kazdy rozumny clovek, ignorovat spam.

janek1
Ten email byl označen jako odesílatel já a bylo tam i moje minulé heslo. Tak jediné to mě trochu děsí
janek1w
Díky za pomoc
janbauer
Mám stejný problem jako ostastni několikrát mi přišel podivný e-mail stim ze mám něco zaplatit atd na nic jsem nereagoval , ale už od včera se nemohu do e-mailu přihlásit můžete někdo prosím poradit co dělat?

soles47
hodnocení

0x

Klid, ignorovat, to chodí všem...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]