Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dovolená při výpovědi

Od: leos* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den. Jaký mám nárok na dovolenku v případě, že mám smlouvu na dobu určitou do 30.6. a se zaměstnavatelem jsme se dohodli na Dohodě o rozvázání pracovního poměru s odstupným k 31.3. Děkuji za odpověď.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Kolik odpracujete celých týdnů, jaký máte úvazek a kolik hodin máte roční nárok na dovolenou?

krtek6
hodnocení

0x

(20/12)*3=5dní ...pokud tam zas není nějaká finta, že musí být 3 celé měsíce...pak by to bylo jen (20/12)*2=3,3dne

@krtek nesmysl... od 1.1.2021 se nárok na dovolenou stanovuje jinak, a to podle celých odpracovaných týdnů, týdenní pracovní doby, počtu týdnů dovolené... a ani předposlední měsíc práce nemusí být jasno, kolik hodin si bude zaměstnanec moci vybrat v poslením měsíci, což se odvine až podle celých odpracovaných týdnů v tom posledním měsíci... moc dobře to zákonodárci vymysleli. V případě dlouhých - krátkých týdnů, nepravdidelných směn třeba v baru, kde jeden měsíc neodpracuje fond a druhý měsíc má hromadu přesčasů, mi program přepočítává z měsíce na měsíc zůstatky dovolené jako zběsilý. Protože je tam velká fluktuace, pořád chtějí vědět, kolik komu zbývá dovolené a nechápou, že to prostě NEVÍM. Až v posledním měsíci práce je jasno, kolik celých týdnů odpracoval.

leos*
hodnocení

Odpracuji 12 týdnů a 4 dny. Úvazek je 20 hod. týdně a 80 hod dovolené ročně.

Takže 12 x 1/52 x 20 x 4 týdny ročního nároku dovolené = 18,461 hodiny, tedy 19 hodin dovolené. Zaokrouhluje se vždy na hodiny nahoru.

leos*
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]