Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Jaký mám nárok na dovolenku v případě, že mám smlouvu na dobu určitou do 30.6. a se zaměstnavatelem jsme se dohodli na Dohodě o rozvázání pracovního poměru s odstupným k 31.3. Děkuji za odpověď.
(20/12)*3=5dní ...pokud tam zas není nějaká finta, že musí být 3 celé měsíce...pak by to bylo jen (20/12)*2=3,3dne
@krtek nesmysl... od 1.1.2021 se nárok na dovolenou stanovuje jinak, a to podle celých odpracovaných týdnů, týdenní pracovní doby, počtu týdnů dovolené... a ani předposlední měsíc práce nemusí být jasno, kolik hodin si bude zaměstnanec moci vybrat v poslením měsíci, což se odvine až podle celých odpracovaných týdnů v tom posledním měsíci... moc dobře to zákonodárci vymysleli. V případě dlouhých - krátkých týdnů, nepravdidelných směn třeba v baru, kde jeden měsíc neodpracuje fond a druhý měsíc má hromadu přesčasů, mi program přepočítává z měsíce na měsíc zůstatky dovolené jako zběsilý. Protože je tam velká fluktuace, pořád chtějí vědět, kolik komu zbývá dovolené a nechápou, že to prostě NEVÍM. Až v posledním měsíci práce je jasno, kolik celých týdnů odpracoval.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.