Zdravím. Nikde nic dlužit nebudete a nic si doplácet také nebudete. Povinné zdravotní pojištění se nepočítá na dny, ale na měsíce. Tudíž za měsíc březen budete mít pojištění uhrazeno od současného zaměstnavatele. Nikde se hlásit nemusíte.
Takze nevadi, ze nedokoncim cely mesic a vlastne odejdu o 4 dny drive nez bych mel, tudiz ten mesic vlastne udela stale zamestnavatel co se tyce zdravotniho a socialniho. Normalne muzu pak nastoupit od 1.4. do nove prace. Jde mi hlavne aby nevznikl nejaky nedoplatek na zdravotnim, kdyz neukoncim zamestnani ke konci mesice, ale k 26.
A evidovat se mohu i pres to, ze treba nebudu mit zapoctovy list? Vim ze zkusenosti, ze jim tu vse trva pres ucetni, nedaji mi ho hned. Je to na dalku. A ja musim ze dne na den pryc. Pripadne staci kontaktovat pojistovnu, ze jsem ukoncil smlouvu a chci zaplatit chybejici dny, oni me navedou?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.