Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odvody za dny v práci

Od: jaroslavqq odpovědí: 9 změna:
Zdravím, stěhuji se a končím v práci 26.
Do nové nastupuji od prvního.
Mám se někde hlásit kvůli tomu?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Zdravím. Nikde nic dlužit nebudete a nic si doplácet také nebudete. Povinné zdravotní pojištění se nepočítá na dny, ale na měsíce. Tudíž za měsíc březen budete mít pojištění uhrazeno od současného zaměstnavatele. Nikde se hlásit nemusíte.

mate59
hodnocení

0x

Jestli myslíte zdr. pojišťovnu, sociálku,tak ne.Starý zaměstnavatel by vám měl dát evid. list dúchod. pojištění.

Starý zaměstnavatel musí zaměstnanci dát při odchodu potvrzení o zaměstnání (kdysi zápočtový list).

Nevím, jak by mu mohl dát ELDP, když zcela jistě nemá zúčtovanou mzdu za poslední měsíc.

jaroslavqq
hodnocení

Takze nevadi, ze nedokoncim cely mesic a vlastne odejdu o 4 dny drive nez bych mel, tudiz ten mesic vlastne udela stale zamestnavatel co se tyce zdravotniho a socialniho. Normalne muzu pak nastoupit od 1.4. do nove prace.
Jde mi hlavne aby nevznikl nejaky nedoplatek na zdravotnim, kdyz neukoncim zamestnani ke konci mesice, ale k 26.
mate59

Zaměstnavatel za vás zaplatí odvody do datumu, který máte na ukončení smlouvy.Za zbylé dny si ZP platíte sám, nebo se evidovat na ÚP.

Ježiši, žádné zdravotní pojištění si sám doplácet nemusí. Totéž sociální.

jaroslavqq
hodnocení

A evidovat se mohu i pres to, ze treba nebudu mit zapoctovy list? Vim ze zkusenosti, ze jim tu vse trva pres ucetni, nedaji mi ho hned. Je to na dalku. A ja musim ze dne na den pryc.
Pripadne staci kontaktovat pojistovnu, ze jsem ukoncil smlouvu a chci zaplatit chybejici dny, oni me navedou?
mate59

Nejjednoduchší je doplatit ty dny, v ZP vám to vyčíslí.Jinak nic není potřeba.Platí se do 8. dne následujícího měsíce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]