Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolest kolene po pádu

Od: poiny odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, v pátek jsem spadla na schodech a od té doby mě dost bolí koleno. Při chůzi ani běhu necítím nic, ale hrozně mě bolí, když se mám zvednout ze židle nebo ze dřepu (třeba když si vážu tkaničky) a pokud se nedržím, spadnu. Myslíte, že s tím mám jít k lékaři, když můžu normálně bez bolesti chodit?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

K lékaři určitě a co se týká dřepu, to není pro naražené koleno dobré. Víc jak do pravého úhlu neohýbat, tkaničky zavazovat v předlkonu a ne v dřepu.

Ještě jedno varování, na koleno neklekat, jinak se vám tam objeví voda natošup, takže žádné klekání a žádné dřepy.

13.03.22 14:10
hodnocení

0x

Ano.

hodnocení

0x

No a no, k lékaři si zajděte. Je ale možné (ba velmi pravděpodobné), že nezjistí "nic" i když Vás to bude stále bolet.

gvgd
hodnocení

0x
No a nemáte to jen ještě pořád oteklé? Mažete to něčím?

hodnocení

0x

Může to být jenom naražené a to, panečku, dovede bolet. Ale pro jistotu bych k lékaři zašla. Udělají Vám RTG a tak se uvidí, zda je to opravdu jen naraženina, nebo něco horšího. Nezanedbávejte to, podobné problémy je nutno řešit včas. Pokud to nic nebude, tím líp. Jaga.

No, s tím RTG kolene je to trochu složitější. Jak říkal můj někdejší ortoped: Do ženský, do melounu a do kolena nevidíš. Rentgenovat se to samozřejmě dá, ale mnoho není vidět. MR je jistota, ale tu nikdo nechce napsat, pokud člověk není třeba vrcholový sportovec. Takže třeba mojí sestře prováděli prohlídku kolene raději levněji - diagnostickou operací. Přišli, otevřeli, uviděli, spráskli ruce, konstatovali, že není co operovat (kde není chrupavka, není co řezat), zašili a ségra na to několik týdnů nešlápla.

Na tom ( upraveném) přísloví něco bude. Mně podle ct a ultrazvuku prorokovali operaci kvůli poškození vazů a čéšky a po diagnostikování bechtěra a zaléčení zánětu je z toho najednou "obyčejná" artritida která se neoperuje dokud nedojde na endoprotézu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]