Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na hemoroidy?

Od: ulrych odpovědí: 11 změna:

Dohnaly mě po letech hemoroidy. Už to nejde dál. Odhodlávám se na operaci. Přečetl jsem co se dalo, ale stejně bych radši znal hlas lidu. Myslíte si, že se vyplatí zaplatit si specializovanou kliniku, nebo je to skoro stejné jako zdarma v nemocnici?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asa
hodnocení

2x

Mě pomohl jablečný ocet nasáknutý na tamponu /Odličovací tampony/. Pak přiložit na řiť z venku. Když jsou vnitřní, tak udělat formu jako čípek a nechat zmrazit a strčit do řitě. Neříkám, že Ti to pomůže, ale mě to pomohlo. Taky jsem se rozhodoval na operaci.

ulrych
hodnocení

Tak teď kromě hemoroidů léčím i popálený konečník. Ale netvrdím, že vám to nemohlo pomoci.

hodnocení

2x

Jděte k proktologovi na pojištovnu anechte si je podvázat Baronovou metodou, dás e to zvládnout, byla jsem už 3x a mám opravdu nízký práh bolesti, bolest trvá cca 3minuty.

hodnocení

2x

Jeden kamarád (dnes bývalý) byl na soukromé klinice u Tábora-zaplatil za to cca10 000kčAsi o skoro 2000kč víc neboť jej v den zákroku nepustil samotného autem a jeho měla čerstvý ŘP a bála se, tak se tam musel vyspat a druhý den sám domů. cca 5-6 roků a vše OK.

Druhý byl kamarád byl u obyčejného chirurga proktologa , zadarmo a vše OK /nwn zda ambulantně nebo s krátkou hospitalizací,ale co vím tak asi 4-5 let bez problémů.

osobní zkušenost s tímto nemám ale s píštělemi 10 dnů v nemocnici přičemž samozřejmě "srovnali" i hemeroidy, z toho 4X jsem byl při plné narkóze na sále a skoro roční DPN. zatím 3 roky po zákroku a vše OK.

hodnocení

1x
Osobní zkušenost nemám, ale pokud máte v plánu "klasickou" chirurgickou operaci, tak já bych volil normální nemocnici, čili zdarma.
Existují i specializované kliniky, kde používají nějaké šetrnější způsoby.
Nevím, jak moc to máte špatné, ale můj otec měl nějaké hemoroidy, které nebyly tak vážné. Na nějaké klinice mu je asi před 5 lety odstranili bez operace, a zatím OK. Otec mi popisoval, že se na hemoroidy navlečou těsné gumové kroužky a hemoroidy potom nějak zmizí. Přesně nevím, jak to funguje. Pokud máte hemoroidy v nějakém pokročilejším stádiu, tak se zřejmě operaci nevyhnete.

hodnocení

1x

Základem je vyšetření - proktolog nepotřebuje žádanku. Před vyšetřením držte od večera půst a ráno použijte běžný klystýrový roztok - salinická klyzma.

Běžné hemoroidy se opraví ambulantně za pár minutek.

hodnocení

0x

Zalezi na tom, aky mate nalez. Par drobnych kuskov staci ambulatne podviazat, tazsie stavy jedine operacne, setrna je Longova metoda, to je na jednodnovu chirurgiu v nemocnici. Sukromna klinika je len tahanie penazi. Podla mojho lekara, videl pripady, ked rozne laserove zakroky skoncili neschopnostou udrzat stolicu.

veva1
hodnocení

0x

Mast v lékárne ,,Hemostop asi 170kč a po 14 dnech dejte vědět či to pomohlo. Po každé stolici řádně umýt zadek, namazat, na operaci bych nešla, známá má problémy.

ulrych
hodnocení

Tak je to špatný. Měl jsem trochu zácpu a vyhřezlo mi to dost ven. Už to nejde vrátit. Zkoušel jsem to a začalo to hrozn krvácet. Ale co teď? Všude je to na objednání a mě to bolí, že skoro nemůžu chodit. Bral bych operaci nejlépe hned.

liska5

*mir*Krvácení je akutní záležitost, tam se neobjednává, tam se jede do špitálu na chirurgii..

Cize mate na lekarskej stupnici 1 az 4 pekne najtazsi stvrty stupen., Pri krvacani si volajte zachranku. Nic ine ako operacia uz nepomoze, zbytocne ste to nechali dojst do tohoto stadia.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]