Ahoj všem. Mám byt na hypotéku a je mi 52let a přítelkyni 50 a bydlíme v mém bytě. Mám strach kdyby se semnou něco stalo, tak přítelkyni by asi banka vyhodila z bytu jelikož smlouva je na mě. Má otázka lze někde právnicky udělat smlouvu pokud má přítelkyně do mé smrti bude přítelkyní jak se patří aby splácení hypotéky převzala ona a stala se jednou majitelkou? Víte mám obavu aby na stará kolena třeba za 10 let musela opustit byt. Když společně opravujeme a ona i investuje do bytu nemalé peníze. Když jsem volal do banky kde hypotéku mám,tak mi řekli nám je úplně jedno kdo ty peníze bude posilat ale já se s touto odpovědí nemohu smířit. Přeci kdyby nahodou se mi něco stalo, tak automaticky u nich jako vlastník zaniknu a přítelkyně by šla na ulici?
Nejen pro řešení hypotéky a bydlení, ale dnes v nemocnici, jako cizí, nedostanete žádné informace, nedovolí vám návštěvu. Pozůstalý nedostane vdovský důchod a ještě několik věcí. Když už vášně sebral čas, je potřeba začít myslet i hlavou, zapojit rozum!
Bance je skutečně jedno,kdo bude splácet úvěr.Pokud nemáte děti/dědice/tak spište závěť a odkažte byt přítelkyni.
martin2
Dědice mám své vlastní děti, které nežijí s námi ale vím sám, že kdybych jim řekl, že v tomhle složitém případě je vydědim,tak mi nebudou dělat problém. Mou přítelkyni mají rádi a ona není zlá a dobře jí znají.
Pro tuto úvahu jsou nejdůležitější nepominutelní dědicové. Pokud byste chtěl zajistit přítelkyni podíl ze zákona, museli byste být manželé. Takto spadá do 2. třídy a nemusí dědit nic. Podíl jí také můžete zajistit závětí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.