Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak si ukrátit dlouhou cestu busem?

Od: cocinkamichalka* odpovědí: 19 změna:

Zdravím, ve čtvrtek odjíždíme s přítelem autobusem do Paříže. Prosím o nějaké rady a tipy, jak si tu 20ti hodinovou cestu ukrátit, popřípadě - co by nám tu cestu mohlo zpříjemnit? Díky všem *pusa*

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

jéé, to bude krááása! Paříž s milovaným a milujícím mužem. Co víc si přát?! ;) Nezapomeňte na, v trojobalu, smažené řízky (bez těch si já žádnou delší cestu nedovedu představit) a časopisy ve kteých je čtení, drby, křížovky a lušťovky. :D Užijte si to, všecko si to dobře pamatujte. Budete tyto vzpomínky vyhledávat ve dnech, které nejsou zas až tak príma, po celý život. Šťastnou cestu ;)A nezapomeňte se vrátit! Chyběla byste nám *hi*

cocinkamichalka*
hodnocení

Babkazov: Řízky budou, to je mňamina! *palec*

A vrátím se, nebojte. Oni ti francouzi jsou taková "jiná" mentalita. ;)

hodnocení

0x

Nepouštějí tam filmy?

jirbar*
hodnocení

0x

Třeba chvilku běžet za autobusem.

hodnocení

0x

Mně by vyhovovala tlustá kniha nebo sudoku, a byl by ode mě pokoj celou cestu.

cocinkamichalka*
hodnocení

Ano, já se také chystám dorazit knížku ŠAMAN od Noaha Gordona, ale tak nějak tuším, že mi to nevydrží dlouho. Karty se v autobuse hrát nedají, tak nevím, jak zabavit i toho mého chlapa *mala*

My jsme hrávali hru "Myslím si věc". Jeden si myslel věc (např. znehodnocovač jízdenek v tramvaji) a druhý měl přijít na to, co to je, pomocí otázek, na které se odpovídá ANO nebo NE. Byla to docela sranda... jednou jsem myslela na tekuté mýdlo a po sérii otázek a odpovědí můj přítel vítězoslavně pravil: "Je to hovno!"

marenka*

*haha* super. Taky jsme hrávali. *placni*

cocinkamichalka*
hodnocení

Taky často hrajeme, ale spíše s osobnostmi. Já jsem si zase takhle jednou myslela na Alfa - tu mimozemskou postavičku ze seriálu. Přítel to neznal a já jsem ho pak nutila volat jeho kamarádům, kdo z nich NEZNÁ Alfa. (můj přítel byl pochopitelně jediný) :)

pt®

Michalko, těch 20 hodin je opravdu hodně. Nevím, zda jedete se Student Agency, ale já s nima jezdím: Praha Florenc - Eindhoven a zpět, je to sice 13 hodin, ale je to záhul. V noci pouštějí filmy, pak je pár hodin noční klid, ale přes den jsou zase filmy. Můžete poslouchat také rádio ze sluchátek, autobus stejně, co tři hodiny zastaví někde u Bistra, kde se všichni protáhnou, popovídají si, třeba tam najdete nějaké kamarády, s kterými si budete rozumět. Stevardka podává zdarma kávu, kakao, čaj nebo čokoládu. Můžete si také nějakou maličkost v autobuse koupit, jak k jídlu, tak k pití. Ale jinak řízky se určitě hodí. Určitě nějakou hodinu prospíte, taky pokoukáte z okna, chvílema si budete povídat, uvidíte, že vám cesta uteče. Tak šťastnou cestu a pěkné zážitky. PT /stařenka/

cocinkamichalka*
hodnocení

My jedeme na poznávací zájezd s CK Slantour. Jsem pracovnicí jedné CK, tak jsme to měli za velmi pěknou cenu - celou cestu s ubytováním a programem máme za cenu jedné jednosměrné jízdenky od Student Agency. :)

Na jednu stranu, už se na tu cestu docela těším, budeme mít 20 hodin jenom "sami pro sebe", ale mám z toho i trošku strach.

Ale už mám za sebou cestu busem až do Bretaně, tak nějaká Paříž mě přece nemůže rozhodit :-D

pubezprihlaseni

Jee, to je vtipne, tu cestu jsem absolvovala taky ;) Jen jednou a jen smerem zpatky. Na strankach studentagency jsou u Eindhoven moje fotografie nastupni stanice :D , protoze jsem ji nemohla najit a s tezkym kufrem (sice na koleckach, ale stejne) jsem obesla ulici asi dvakrat tam a zpatky - mivali tam starsi nastupni misto. Tak jsem jim to pekne vyfotila a ted to tam maj i s mym popiskem *frajer* Tak, jsem se pochlubila a ted k te ceste - uprimne receno, ja se taky vzdycky bojim, jak to prezit, ale pusti Vam jeden dva filmy, oko je unavene, usnete. Pak je k ranu, tak spite dal, a ejhle, jste skoro na miste. A kdyz nejste na miste, tak uz koukate po okoli, cim se lisi od naseho. Vzdy si vezmu knizku a casopis a vzdy prectu maximalne dve tri stranky :D Patrim k tem srabum, co se boji litat, takze busem jezdim i dlouhe cesty a jsem zvykla. Ale je fakt, ze mam stesti, ze usnu. Zajimave, protoze v posteli se mnohdy prevaluju do tri ctyr do rana.. *ee* Spis doporucuji praktickou zalezitost - vemte se polstarek a tenkou deku. K nezaplaceni. Tedy pokud je nenabizi palubni personal ;) Stastnou cestu a uzijte si Pariz! Pů *slunce*

cocinkamichalka*
hodnocení

Polštářky mám dokonce dva, nafukovací. Jeden pod hlavu a jeden pod prdel :) A ta deka není špatný nápad - mě je v autobuse (i vlaku) s klimatizací vždycky hrozná zima :(

cesta
hodnocení

0x

Nejlíp se budete bavit, když budete pozorovat spolucestující - myslím tím jejich cestovní stravovací návyky. Takže - pokud jedete např. z Prahy, tak hádám že u Rudné, nejpozději u Berouna začnou vytahovat řízky, karbenátky, sekanou a podobný cestovatelský pochoutky. Otipujte si některý cestující a v duchu si hádejte, kdo v kterou dobu vytáhne jaký jídlo. Věřte tomu, že se docela pobavíte, myslím že s odhadem těch 3 výšeuvedených jídel budete úspěšná na 90 %, ještě na štrůdl a bábovku jsem zapoměl. Ale zajímavější je to KDY s tím začnou. Většinou to vypadá tak, že všichni účastníci již několik dní nejedli, případně že jsou schopní se najíst pouze v autobuse.

Jedna známá se na podzim zúčastnila zájezdu z Brna do Vídně, všichni vytáhli svačiny už před Pohořelicemi. Druhý kolo za dvě hodiny - asi dopolední svačina - následovalo až ve Vídni, kde větší část zájezdu vlezla do samoobslužného bufetu, kde si ty rozhazovačnější dvojice koupily jedno kafe na půl - za 2 Eura, strašný ceny, že - ti patrně sociálně slabší obsadili pouze stoly a vybalili řízky a buchty. Zážitek to prej byl lepší než celá výstava impresionistů.

Zajímalo by mě, jestli tohle chování je specifický pouze pro Čechy nebo tak nějak pro celou postkomunistickou oblast.

cocinkamichalka*
hodnocení

*haha* ANO! NA ŠTRŮDL JSEM ZAPOMNĚLA! *placni*

malvinka*

Miško a vlhčené ubrousky.

cocinkamichalka*
hodnocení

Áááááno, ty už mám taky v seznamu, asi vezmu tu velkou pixlu, přece jen na 4 dny na cestách a pouze 1 den v hotelu se sprchou... Když je vedro, tak je člověk upatlaný po několika minutách :(

Ještě že nám hlásí 23 stupňů a polojasno :)

*haha* přesně tento syndrom mám taky... jenom co zapneme v autě pásy, mám HLAD a rozbaluju svačinu, *smich*protože jedeme na výlet

miljan*
hodnocení

0x

Ukrátit třeba letadlem. *pivo*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]