Nejste přihlášen/a.
Zdravím, ve čtvrtek odjíždíme s přítelem autobusem do Paříže. Prosím o nějaké rady a tipy, jak si tu 20ti hodinovou cestu ukrátit, popřípadě - co by nám tu cestu mohlo zpříjemnit? Díky všem
jéé, to bude krááása! Paříž s milovaným a milujícím mužem. Co víc si přát?! Nezapomeňte na, v trojobalu, smažené řízky (bez těch si já žádnou delší cestu nedovedu představit) a časopisy ve kteých je čtení, drby, křížovky a lušťovky. :D Užijte si to, všecko si to dobře pamatujte. Budete tyto vzpomínky vyhledávat ve dnech, které nejsou zas až tak príma, po celý život. Šťastnou cestu
A nezapomeňte se vrátit! Chyběla byste nám
Ano, já se také chystám dorazit knížku ŠAMAN od Noaha Gordona, ale tak nějak tuším, že mi to nevydrží dlouho. Karty se v autobuse hrát nedají, tak nevím, jak zabavit i toho mého chlapa
My jsme hrávali hru "Myslím si věc". Jeden si myslel věc (např. znehodnocovač jízdenek v tramvaji) a druhý měl přijít na to, co to je, pomocí otázek, na které se odpovídá ANO nebo NE. Byla to docela sranda... jednou jsem myslela na tekuté mýdlo a po sérii otázek a odpovědí můj přítel vítězoslavně pravil: "Je to hovno!"
Taky často hrajeme, ale spíše s osobnostmi. Já jsem si zase takhle jednou myslela na Alfa - tu mimozemskou postavičku ze seriálu. Přítel to neznal a já jsem ho pak nutila volat jeho kamarádům, kdo z nich NEZNÁ Alfa. (můj přítel byl pochopitelně jediný)
Michalko, těch 20 hodin je opravdu hodně. Nevím, zda jedete se Student Agency, ale já s nima jezdím: Praha Florenc - Eindhoven a zpět, je to sice 13 hodin, ale je to záhul. V noci pouštějí filmy, pak je pár hodin noční klid, ale přes den jsou zase filmy. Můžete poslouchat také rádio ze sluchátek, autobus stejně, co tři hodiny zastaví někde u Bistra, kde se všichni protáhnou, popovídají si, třeba tam najdete nějaké kamarády, s kterými si budete rozumět. Stevardka podává zdarma kávu, kakao, čaj nebo čokoládu. Můžete si také nějakou maličkost v autobuse koupit, jak k jídlu, tak k pití. Ale jinak řízky se určitě hodí. Určitě nějakou hodinu prospíte, taky pokoukáte z okna, chvílema si budete povídat, uvidíte, že vám cesta uteče. Tak šťastnou cestu a pěkné zážitky. PT /stařenka/
My jedeme na poznávací zájezd s CK Slantour. Jsem pracovnicí jedné CK, tak jsme to měli za velmi pěknou cenu - celou cestu s ubytováním a programem máme za cenu jedné jednosměrné jízdenky od Student Agency.
Na jednu stranu, už se na tu cestu docela těším, budeme mít 20 hodin jenom "sami pro sebe", ale mám z toho i trošku strach.
Ale už mám za sebou cestu busem až do Bretaně, tak nějaká Paříž mě přece nemůže rozhodit
Jee, to je vtipne, tu cestu jsem absolvovala taky Jen jednou a jen smerem zpatky. Na strankach studentagency jsou u Eindhoven moje fotografie nastupni stanice :D , protoze jsem ji nemohla najit a s tezkym kufrem (sice na koleckach, ale stejne) jsem obesla ulici asi dvakrat tam a zpatky - mivali tam starsi nastupni misto. Tak jsem jim to pekne vyfotila a ted to tam maj i s mym popiskem
Tak, jsem se pochlubila a ted k te ceste - uprimne receno, ja se taky vzdycky bojim, jak to prezit, ale pusti Vam jeden dva filmy, oko je unavene, usnete. Pak je k ranu, tak spite dal, a ejhle, jste skoro na miste. A kdyz nejste na miste, tak uz koukate po okoli, cim se lisi od naseho. Vzdy si vezmu knizku a casopis a vzdy prectu maximalne dve tri stranky :D Patrim k tem srabum, co se boji litat, takze busem jezdim i dlouhe cesty a jsem zvykla. Ale je fakt, ze mam stesti, ze usnu. Zajimave, protoze v posteli se mnohdy prevaluju do tri ctyr do rana..
Spis doporucuji praktickou zalezitost - vemte se polstarek a tenkou deku. K nezaplaceni. Tedy pokud je nenabizi palubni personal
Stastnou cestu a uzijte si Pariz! Pů
Nejlíp se budete bavit, když budete pozorovat spolucestující - myslím tím jejich cestovní stravovací návyky. Takže - pokud jedete např. z Prahy, tak hádám že u Rudné, nejpozději u Berouna začnou vytahovat řízky, karbenátky, sekanou a podobný cestovatelský pochoutky. Otipujte si některý cestující a v duchu si hádejte, kdo v kterou dobu vytáhne jaký jídlo. Věřte tomu, že se docela pobavíte, myslím že s odhadem těch 3 výšeuvedených jídel budete úspěšná na 90 %, ještě na štrůdl a bábovku jsem zapoměl. Ale zajímavější je to KDY s tím začnou. Většinou to vypadá tak, že všichni účastníci již několik dní nejedli, případně že jsou schopní se najíst pouze v autobuse.
Jedna známá se na podzim zúčastnila zájezdu z Brna do Vídně, všichni vytáhli svačiny už před Pohořelicemi. Druhý kolo za dvě hodiny - asi dopolední svačina - následovalo až ve Vídni, kde větší část zájezdu vlezla do samoobslužného bufetu, kde si ty rozhazovačnější dvojice koupily jedno kafe na půl - za 2 Eura, strašný ceny, že - ti patrně sociálně slabší obsadili pouze stoly a vybalili řízky a buchty. Zážitek to prej byl lepší než celá výstava impresionistů.
Zajímalo by mě, jestli tohle chování je specifický pouze pro Čechy nebo tak nějak pro celou postkomunistickou oblast.
Áááááno, ty už mám taky v seznamu, asi vezmu tu velkou pixlu, přece jen na 4 dny na cestách a pouze 1 den v hotelu se sprchou... Když je vedro, tak je člověk upatlaný po několika minutách
Ještě že nám hlásí 23 stupňů a polojasno
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.