Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zjistím kdo nás udal?

Od: rad odpovědí: 18 změna:

Dobrý den,

dnes nás udal soused. Chci vědět zda zjistím ,který to ze sousedů byl, který na nás zavolal policii...

Bydlím v sídlišti, a vjezd do sídliště a vchody z něj vedou přímo k výtahu v baráku. Z ulice se zaparkovat nedá a ještě je nutnost k výtahu překonat schody, rudl nebyl a těžko bychom to vytáčeli.. Dnes nám kamarád dovezl nábytek,kuchyň. Vše jsme měli do 20-30minut max. spíš snad i míň 15-20min. vytažený. Nechal jsem syna se psem u auta aby hlídal otevřený dveře, aby jsme se nezdržovali zamykáním/odemykáním a zároveň držel i dveře do baráku. Když kamarád nasedal do auta, syn odcházel od auta a na cca 170m měřil jsem přes mapu, že ho někdo fotil co byl v reflexní vestě. Nikdo nikde.

Kamarád pak volal. Že při výjezdu ze sídliště, si ho fotil policajt. To vysvětlilo tu reflexní vestu, prostě kluci byli dva a každej na jednom konci sídliště... asi. Jen chci říct , že auto bylo tak zaparkované, že nikomu nepřekáželo ve vchodě. Asi závist. Každý den, tam stojí nějaké auto a to i přes noc a nikdy nic...

Mám dva sousedy ,kteří to mohli bejt...rád bych věděl kterej to byl. Jak bych to mohl zjistit? Nikdo nezkoumal ani jestli za oknem není papír že jde o stěhování. Kolik bude pokuta, body? Dá se proti tomu odvolat, šlo o stěhování tak bych to kamarádovi napsal, nemyslím si že by dobrej skutek měl být takhle trestaný. Díky moc za radu.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Ke to nějaký zmatený. Především nechápu, co jste vlastně spáchal? Parkoval jste na chodníku, nebo co by mělo být problém? Nicméně myslím, že zbytečně plašíte. Já dělal montáže nábytku, běžně jsme zaváželi nábytek na sídliště a běžně se při stěhování zajíždělo na chodník, protože na sídlišti prostě jiná možnost není. Párkrát na nás i přišli ,,orgáni´´ ale vždy šlo jen o ,,průzkum´´ - co tu děláte, jak dlouho tu budete? Pravda, po vynošení nábytku jsme auto odvezli, i když pak třeba probíhala montáž. Nikdy žádný postih nebyl. Navíc - kdyby Vás chtěli pokutovat, tak si Vás prostě odchytí a vylustrují, není důvod, proč by to řešili nějakým focením na 170m.

Spíš si myslím, jestli třeba nenacvičovali s radarem - ono to taky vypadá jako foťák a jak se udělalo pěkně, měří kde to jen jde - z auta , ale i z ruky .

hodnocení

5x

Popis situace vypadá spíš na to, že máte ze stěhování rozhozenou psychiku. Kdyby se policii na vašem jednání něco nelíbilo, tak by to přece řešila ihned na místě. Se svou podezíravostí byste měl něco dělat. Chudáci sousedé.

hodnocení

3x
Neplašte, počkejte v klidu na obsílku...ale ta NEPŘIJDE. Nestresuje se... Fotil na 170m..!?!?

hodnocení

3x

Až vystřízlivíš tak zjistíš, že ten sen o udávajících sousedech si už ani neumíš vybavit a už nikdy sem takovou pakárnu nenapíšeš.

spu
hodnocení

2x

No a porušil jste nějký zákon? Jestli ano, tak co se divíte?

smode2
hodnocení

2x
Rade nerozumím co zde řešíte. Naprostá většina chodníků ke vchodům do paneláků je záměrně dostatečně široká na vůz, aby se dalo při stěhování na nezbytně nutnou dobu při vykládce zajet co nejblíž. Je tomu tak schválně. Nikdy jsem se nesetkal s policistou který by tuto věc chtěl jakkoliv řešit. Mimochodem objednat si profi stěhováky tak ti by se vám na nošení nábytku byť o metr dále pěkně z vysoka. Zajeli by si na milimetry co nejblíž ke dveřím a "polibte mi šos" :)
rad
hodnocení

Je to Judr. kdo ví co do toho telefonu nakecal...právě proto to chci zjistit oficiální cestou , abych s emohl taky bránit. Asi měl obavy že budu překážet sanitce, hasičům..

tabletka*
hodnocení

2x

Nemyslím, že by focení mělo souvislost s tím stáním někde, kde se nesmí. To by si to nafotili přímo na místě, nerozeběhli by se po celém sídlišti ( a navíc na fotce bude jedoucí, nikoliv špatně parkující auto, takže vypovídací hodnota fotky je nula). Takže to vypadá spíš na paranoiu. Ovšem, sousedi můžou být pancharti udavačský, to klidně, pamatuji na Letné, než jsem se vůbec nastěhovala, už bylo na městském úřadě udání, že určitě budu přestavovat bez povolení :)

rad
hodnocení

Jo, mohl jsem to napsat jinak... ale nervy udělaly svoje. Už jsem tady jednomu příspěvku psal, jak to u nás chodí ...No každej to bude řešit jinak, někdo domluvou, pokutou a někdo nechce přijít do konfliktu tak to udělá takhle, napíše si hlášení a da fotky třeba.. Když zastavi rodič před školkou ať už s blikačkama nebo bez, tak policajt počká až zajde a jde mu auto vyfotit, žádnej lístek nebo předem upozornění...je taky jen vyfocenej... nevíto dokud mu nepříjde pokuta . Tady policajta nepotkáte.. ty někdo zavolal... taky že jo, už vím kterej soused to byl.. jen jsem to chtě mít oficiální cestou potvrzené. Tenhle udavač je, neustále píše na úřady a taky je obchází a stěžuje si na život v paneláku a sousedy, spory vyvoláva.. Kdo má psa tak ho provokuje aby štěkal a pak si to nahrává atd. Manželku a dceru slovně napadá, uráží.. Jestli má tady někdo paranoiu tak soused, kterej tvrdí že náš pes štěká v noci, a to žádnou hlídku nezavolá že je rušení nočního klidu...Jsem přející člověk...kdo nevěří ať pozná takového souseda jako máme v baráku. Loni to samé udělal rodině co se stěhovala.. Volal i na souseda, kterej přivážel matku z nemocncie... Jak tam zaparkuje auto souseda, návštevy ktěří sním nekamarádí hned volá...

hodnocení

2x

Já myslím, že by to řešili na místě, v případě , že by u auta nikdo nebyl, nechali by za stíračem lístek. Nebo to už tak není?

mate59
hodnocení

0x

Možná z toho nebude nic a kdyby, tak to přesnš takto vysvětlit o stěhování a orgán by to mohl uznat.Ale sousedy vám teda nezávidím,hajzlíci.

Mate,

...Mám dva sousedy ,kteří to mohli bejt...

ale taky to nemuseli být a hned jim nadáváte? Kde se bere ta zloba?

rad
hodnocení

Já bych radši znal paragraf , přes který bych se odvolával než vysvětlovat...

hodnocení

0x

Divný popis situace, to má to sídliště pouze dva možné vjezdy/výjezdy? Není to oplocený areál? Pokud by vás někdo chtěl popohánět za to parkování, tak by vás (nebo toho vašeho kolegu) policista místo focení rovnou zastavil. Je možné, že se v okolí množí krádeže v bytech a tak se na sídlišti pohybovala hlídka a namátkově fotila pohyb vozidel. Prostě nechte to být a vyčkejte, zda se bude něco dít. A hned si nemyslete, že všichni okolo jsou udavači. Mmch, všímaví sousedé jsou často lepší než sebelepší zabezpečovací zařízení. ;)

rad
hodnocení

Jo, mohl jsem to napsat jinak... ale nervy udělaly svoje. No každej to bude řešit jinak, někdo domluvou, pokutou a někdo nechce přijít do konfliktu tak to udělá takhle, napíše si hlášení a da fotky třeba.. Když zastavi rodič před školkou ať už s blikačkama nebo bez, tak policajt počká až zajde a jde mu auto vyfotit, žádnej lístek nebo pžedem upozornění...je taky jen vyfocenej... ani oto tom neví a řeká na pokutu. Tady policajta nepotkáte.. ty někdo zavolal... taky že jo, už vím kterej soused to byl.. jen jsem to chtě mít oficiální cestou potvrzené. Tenhle udavač je, neustále píše na úřady a taky je obchází a stěžuje si na žuvot v paneláku a sousedy, spory vyvoláva.. Kdo má psa tak ho provokuj eaby štěkal a pak si to nahrává atd..

hhfgh
hodnocení

0x
Kdyby na vás někdo zavolal policii, tak by k vám přeci rovnou přišli a řešili to. Proč si myslíte, že si vás policie fotila ze 170 metrů? Nepřišla vám tahle myšlenka ani trochu divná?
rad
hodnocení

Mohl jsem to napsat líp... Každej bude volit jiný postup, někdo domluvou jinž pokutou.. Psal jsem, že na každém konci výjezdu ze sídliště byl policista. Syn viděl toho na těch 170m, ten mohl fotit to zaparkované auto, Kamarád při vájezdu na několik metrů a ten ho fotil taky.

To nebyla policie ČR,ale pracovníci KGB. Shání lidi a auta pro převoz narabovaneho majetku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]