Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vedlejší účinky léků

Od: patronka* odpovědí: 12 změna:

Zdravím, mám řadu zdravotních problémů které se snažím dle možností řešit a teď jsem se dostala trochu do pasti. Na zánět močových cest mi doktorka napsala antibiotika, jenže mají spoustu nežádoucích vedlejších účinků Ciplox 500 - příb/... tak váhám, jestli si tím ještě víc neuškodím. Dcera mi psala ať příbalový leták nečtu, jenže proč by tam jinak byl? Prosím o radu, jak se rozumně zachovat. Díky Patronka :)

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tabletka*
hodnocení

12x

To je prosté. V příbalových letácích jsou vypsány podle zákona všechny možné varianty, které mohou, ale nemusí nastat. Vy musíte zhodnotit, zda je vám milejší zánět močových cest (a následně třeba ledvin) nebo jakási možnost, že některý z vedlejších účinků u vás nastane. Můj názor je, abyste antibiotika využívala podle rady lékaře a pokud snad náhodou jste ta jedna z 10 tisíc nebo milionu, co bude mít jakési alergické reakce, tak se poradila tamtéž, kde vám lék předepsali. A taky poslechla dceru.

Ještě doplním dobrou odpověď.

Léčit se nemusíte, nikde není stanoveno, že se musíte léčit jak doporučí lékař-léky vraťte do lékarny a klidně si trpte, klidně můžete pak čurat krev a trpět víc než nyní, On totiž akutní zánět močových cest přejde ve chronický a pak budete mít větší problémy.

JDE JEN A POUZE O VAŠE ZDRAVÍ.

hodnocení

7x

Než mi klekly ledviny, tak jsem mívala zánět močového měchýře klidně 1x za měsíc. Většinou jsem na to dostávala Ciplox. Jestli stojíš o radu, užívej ho ihned, dokud se ti zánět nedostane do ledvin a my se sejdeme na dialýze. Ničím jiným, zánět v moč.měchýři nedostaneš. Ze začátku se dá ještě viry nebo bakterie vyplavit častým pitím. Vypije se velký hrnek vody a co půl hodiny půl hrnku, nedovolit, aby se bakterie v moč. měchýři namnožily. Pít a čurat, pít a čurat. Když se ale berou antibotika, pak nepít příliš, aby ant mohla působit co nejúčinněji. Bez antibiotik to opravdu nejde!

hodnocení

5x

Před léty jsem měla vynikajícího neurologa v Praze a ten mi řekl, ať se zbytečně nestraším dopředu pročítáním letáku s případnými vedlejšími účinky.

Antibiotika vyberte dle doporučení lékaře, jinak si koledujete o problém s ledvinama.

Potravinové doplňky jsou k ničemu, ty vám zánět nevyléčí.

bkkg
hodnocení

3x
Četla jste někdy příbalový leták acylpyrinu, paralenu nebo něčeho podobného? To byste si nevzala nikdy nic.

hodnocení

2x

U mě je Ciplox zase jediné antibiotikum, na které nemám alergii.

idanova*
hodnocení

2x

Zdravím. Ještě doplním ...Dcera mi psala ať příbalový leták nečtu, jenže proč by tam jinak byl? ... Od doby, kdy jsme součástí tzv. západu, vypisují výrobci léků všechny jejich možné i nemožné škodlivé vedlejší zdravotní účinky, aby tak "hodili" vinu z případných zdravotních komplikací či vážných poškození, způsobených svým výrobkem, ze sebe na toho, kdo léčivo užívá. Tímto upozorněním v letáku tak zbavují poškozené pacienty možnosti soudních vymáhání finančních náhrad. Ida

V principu ano, ale kdyby to bylo tak jednoduché, tak je příbalový leták jen jeden univerzální pro všechny léky.
007cz
Také je možno použít sílu pentagramu, bez finančních náhrad.tzv západe.

hodnocení

2x

Můj doktor, kdykoli mi něco předepíše, vždycky řekne" "A nečti příbalový leták!", protože ví, že čtu všechno.

liska5
hodnocení

2x

Ciplox využívejte! A pak berte probiotika, pijte dál urologické čaje...A pro všechny případy mějte v lékárničce Lichořeřišnici - kapky a Rowatinex - tobolky, neboť močák se často vrací, hlavně v zimě. Velmi často tento problém vyvolá stresová situace a samozřejmě prochlazení. Ve stravě omezte sladkosti a zařadte více zeleniny, petržel, salát, cukety, melouny.

jaj*
hodnocení

0x
Určitě jsou i jiný prášky který by šly brát a budou mít jiný nežádoucí účinky. Taky bych zhodnotila na který nežádoucí účinky jste háklivejší tak ty nebrat. Třeba vůbec neberu prášky který snižují tlak a snažím se vyhnout práškům který můžou způsobit svědění, ale zase když už si něco dám tak je to prášek proti bolesti, takže mám dost velký výběr, kdysi jsem to neřešila, něco jsem si dala a pak jsem se jednoho dne drbala jak feťák a motala se mi hlava. Ale zase lékař by měl zhodnotit co můžete a co ne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]