Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze nařídit práci v sobotu?

Od: marryvor odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, kdo by mi mohl poradit. Chtěla bych se zeptat, zda je možné, aby mi zaměstnavatel mohl nařídit jít do práce i v sobotu, když mám v pracovní smlouvě udáno - max za týden odpracováno 37,5 hod. Momentálně jsem ve výpovědní lhůtě ze zaměstnání, a zaměstnavatel mi chce za to, že nepůjdu v sobotu do práce dát A. Je nějaká možnost se práce v sobotu vyhnout, nebo musím pokud jsem ještě zaměstnaná zaměstnavatele poslechnout a v sobotu do práce jít. Děkuji za odpovědi.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nezlob se, ale já být tebou, tak do té práce jdu a jsem za ni rád. Navíc, když jsi ve výpovědní lhůtě, tak se snaž si vydělat co nejvíce peněz, protože budeš mít více odstupného a hlavně větší podporu. Co jiný by za to dal...?

malvinka*
hodnocení

0x

Nevíme z čeho pramení pracovní sobota - zástup za dovolené nedostatek pracovníků?

marryvor
hodnocení

Záskok za dovolenou to není, nestíhá se plán výroby, potřebují aby dělníci šli v sobotu nebo i v neděli do práce.Pod pohrůžkou áčka

tomason*
hodnocení

0x
Práce přesčas

Zákoník práce stanoví5 maximální objem nařízené práce přesčas na 150 hodin ročně. Další práci přesčas může zaměstnavatel se zaměstnancem dohodnout, její objem však nesmí překročit průměrně 8 hodin týdně, průměr se vypočítává z 26 po sobě jsoucích týdnů.

doplněno 19.07.10 17:23:

[URL=http://img834.imageshack.us/i/capture14.jpg/][IMG] img834.imageshack.us/...

arakain77*
hodnocení

0x

No já pracuji někdy i v neděli,když vím,že je to atraktivní výdělek.Bohužel dobrovolně...to jsem ale bl...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]