Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, kdo by mi mohl poradit. Chtěla bych se zeptat, zda je možné, aby mi zaměstnavatel mohl nařídit jít do práce i v sobotu, když mám v pracovní smlouvě udáno - max za týden odpracováno 37,5 hod. Momentálně jsem ve výpovědní lhůtě ze zaměstnání, a zaměstnavatel mi chce za to, že nepůjdu v sobotu do práce dát A. Je nějaká možnost se práce v sobotu vyhnout, nebo musím pokud jsem ještě zaměstnaná zaměstnavatele poslechnout a v sobotu do práce jít. Děkuji za odpovědi.
Zákoník práce stanoví5 maximální objem nařízené práce přesčas na 150 hodin ročně. Další práci přesčas může zaměstnavatel se zaměstnancem dohodnout, její objem však nesmí překročit průměrně 8 hodin týdně, průměr se vypočítává z 26 po sobě jsoucích týdnů.
doplněno 19.07.10 17:23:[URL=http://img834.imageshack.us/i/capture14.jpg/][IMG] img834.imageshack.us/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.