Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hpp+ dpč

Od: emanuel® odpovědí: 4 změna:
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, pracuji u jedné firmy na hlavní pracovní poměr, a zároveň pracuji pro jinou firmu na dohodu o provedení práce. Z těchto dvou páčí je mi odváděno sociální a zdravotní. Bude tato skutečnost mít do budoucna vliv na výpočet starobního důchodu?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

tyler
hodnocení

0x

hodnocení

0x

Na DPP si si vyděláte měsíčně víc než 10.000? Pak jste i této dohody pojištěn jak důchodově, tak nemocensky. Znamená to, že i na DPP je Vám veden ELDP a odesílán na ČSSZ a příjmy z DPP jsou započítávány do souhrnu vyměřovacích základů pro výpočet důchodu, a také, pokud byste onemocněl, nechte si vystavit dvě neschopenky a uplatněte u obou zaměstnavatelů, bude Vám náležet souběh dvou nemocenských.

V nadpisu máte DPČ a v textu se zmiňujete o DPP, takže moje odpověď výše platí pro verzi s DPP, co se týká výše hrubé odměny z dohody.

U DPČ je jiný limit pro povinnost odvodu pojistného, není snadné to tady vysvětlit, musela bych vidět znění DPP alespoň v té části, kde je uvedena doba práce a jak je stanovena odměna, ale pokud je Vám z DPČ odváděno sociální pojištění, platí, co jsem psala k DPP.

Sama jsem se v tom zacyklila. OPRAVA: ...musela bych vidět znění DPČ alespoň v té části...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]