Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Normová tabulka řešení

Od: denny276® odpovědí: 9 změna:
Dobrý večer drazí *slunce* Prosím o radu, spíše o vymyšlení řešení. Vůbec nic mě totiž nenapadá. Nynější situace: 9 operátorů ve výrobě, mix typů,jedna normová tabulka, správný výsledný počet kusů za směnu 1400. Vše sedí,vše se plní. Včera přišli operátorky s tím,že normy jsou vysoké (že chtějí rozepsat varianty do dvou tabulek,jako má směna před nimi- ve finále to však vychází směně před nimi stejně,jako když měla jednu tabulku, neboť celou směnu se jede mix). Dnes jsme to řešili. Změřená reálná výsledná doba v mixu variant 55 sec/1 ks. Lehčí variantu jsme stáhli na 45 sec/1 ks. Těžší variantě jsme přidali 65 sec/1 ks. V Excelu vyšlo,že při lehčí variantě by měli mít na konci směny 2600 ks a při těžší 1600 ks. Což je naprosto nereálné. Uvědomujeme si to. Mým úkolem je "okecat" zítra před ředitelem, proč se chystáme do tabulek napsat při lehčí variantě 1800 ks a při těžší variantě 1200 ks za směnu. S relanym naměřeným časem nemohu hýbat,s počtem operátorů také ne. Zvýšit čas na těžší variantě aby to sedělo jak potřebujeme,by muselo být 95 sec/kus, což je nesmysl ( o mnoho těžší varianta na směně před nimi má pouze nějakých 70sec/ks a plně to dostačuje). Operátory mohu přesunout v rámci linky na jiné pozice, avšak potřebuji při těžší variantě 4 operátory na určité pozici (ve stávajícím jsou 3 operátoři) . Při těžší variantě je nemám kam umístit. Vůbec mě nenapadá, co udělat jinak abych s alespoň přiblížila k požadovaným výsledným nižším číslům.. uvítám jakýkoliv nápad.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nějak nechápu - když víte jak to má směna před vámi,proč to nejde na vaší směně

hodnocení

Moje směna je ta, které to šlape. Ale potřebujeme vyřešit tuhle směnu. Každá směna vyrábí jiné typy (směna A vyrábí šest různých typů, směna B tři různé typy,takže se dvě tabulky u směny A udělaly kvůli neustálému přehazování materiálu.)

Pokud se jedná o stejné výrobky ( popř. stejně pracné) , logicky bych vzal čas výroby podle směny s vyšším počtem výrobků. Je třeba nějaký čas pro nastavení mašin nebo prostě obsluha na jedné mašině seká různé výrobky?

Jinak mi to připadá jako nějaký matematický úkol pro příjmačky na střední ( dneska už možná spíš vysokou) školu

hodnocení

Zdravím, vážně to nebyl školní úkol *smich* . Směna B má jednodušší výrobky,stroj není nutno přenastavit. Nicméně nové normy už visí, ale na rovinu jsem řekla že mě nic nenapadlo.

hodnocení

0x

1. Me tam nesedi to: Vše sedí,vše se plní. Včera přišli operátorky s tím,že normy jsou vysoké...
Jak to, ze jsou vysoke, kdyz se plni? Na zaklade ceho tedy prislo rozhodnuti pro zmenu? Pouze na zaklade brblani delnasu?

2. Me tam nesedi to, ze s tim prisli vcera a zitra uz chces prezentovat rediteli zmeny. To nezni jako prilis promyslena akce. A tim mene i reseni. Coz uz plyne ze samotne existence tohoto dotazu.

Asi by se to chtelo zastavit a prvne vse radne promyslet. Nehledat rychla reseni na poradne, ktera budou stejnak naprosto irelevantni vuci nastavenym procesum ve vyrobni firme.

hodnocení

1) v průměru jim vychází měsíční plnění na 108%. Hana v pořádku, jim se zdá že přeplňují
2) Prý si stěžovaly už dříve. Mě to však bylo předneseno na schůzi až dnes. Zítra už vedení chtělo předložit nové normování. Odložilo se to na pátek,protože jsme nebyli s ředitelem výroby schopni přijít hned s řešením. Takže proto zítra přednes.

Tak zitra vedeni reknete, ze bud se to muze vyresit rychle a nebo spravne. At si vyberou. Pokud zvoli rychle reseni, dejte co mate s tim, ze to ale nevychazi. Pokud zvoli spravne, vytaste se s lhutou, do kdy ho predlozite.

hodnocení

Mě ale ani s použitím delšího termínu nenapadá,jak to vymyslet.. Mám asi úplně vygumováno dnes..ani nevím jestli se to dá z mého popisu situace nějak vyčíst,co mám vlastně na mysli.. Prostě s výrobním ředitelem nechceme uvést do tabulek ta vysoká čísla protože je to nesmysl vyrobit reálně, ale na změřené časy a operátory ta vysoká čísla sedí..

Tak asi zapominate na coudovou prestavku.

Kdyz vam to nesedi, ocividne neco opomijite a proto je potreba vice casu to radne promyslet.

Nastaveni vyrobnich norem zkratka neni neco, co by se melo strilet od boku po chvili zamysleni.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]