Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak rychle zenam rostou chlupy?

Od: anonymmm odpovědí: 19 změna:
dobry den vim divna otazka ale ted mi bylo 14 a uz dlouho mam chlupy i mezi nohama a nejak jsem to neresila ale pred mesicem jsem se tam poprve oholila a hned treba za 3 dny uz tam byli zase jako ne tak dlouhy jak pred oholenim ale uz byli takove delsi. A pred zhruba tydnem jsem se tam zase oholila a hned druhy den uz jsem tam me vylizali nove tak se chci zeptat jestli je to normalni :) protoze se ptat nikoho nechci a tady je to pro me jednodussi protoze me nikdo nezna

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

bohužel, normální to je.

hodnocení

5x

Vlasy a chlupy rostou prumernou rychlosti 1cm/mesic. Nekomu pomaleji, nekomu rychleji. A v rustu neustavaji. Rostou stale. Akorat ochlupeni po cca mesici az mesici a pul vypadava a proto se zda, ze zustava kratke oproti vlasum, ktere vypadavaji az po nekolika letech - a tedy mohou byt mnohem delsi.

Z neustaleho rustu ale take plyne, ze hned jak se oholis - zarovnas srst do hladka s kuzi - ze uz za den je citit hrubost diky povyrosteni o par desetin mm a za par dni uz je strniste.

Tak to proste je.

pb®
Není to spíš tak, že vlasy mají delší růstovou fázi 2-7 let, kdežto u ostatního ochlupení se růstová fáze počítá jen na měsíce? Tedy ne že chlup vypadne dřív, než stihne narůst, ale přestane růst dříve, než je moc dlouhý. Kdyby totiž vypadávaly chlupy už za měsíc, bylo by v domácnosti obzvláště z některých mužů více chlupů jak ze psa a z trenek by to vysypávali denně po hrstech.

Jasne, ze ne. To by uz prave po tom oholeni znovu nerostly. Nebo jako ze by chlupy poznaly, ze je nekdo zastrihl a tak by zase zacaly rust?

pb®
80-90% vlasů a chlupů máme v růstové fázi, proto rostou i po oholení, ale chlupy fakt nevypadnou za měsíc, vydrží dokonce déle než vlasy. Vlas 2-7let, chlup 4-9.

hodnocení

4x

A proč se holíš, je to jen hloupá móda.

joudic*
to fakt neni, pak ji budou chtit vylizat jen ty chlupy :-D nicmene legrace stranou, vas nazor je irelevantni, protoze uprava ohambi vnucky ci pravnucky uz je pro vas nevhodne mezigeneracni tema

Příroda věděla, proč to tak zařídit. Něco o tom zde.

sirokko

Feraxi, příroda taky nezařídila třeba chodit k zubaři, česat se, nebo se umývat. Ale když chce někdo být prasetem, jeho vůle.

sirokko - to že se někdo neholí v místech, kde to není nutné, neznamená, že nedodržuje určitou hygienu. Hloupé přirovnání.

Mezi námi kolegové... vůbec nechápu co tu řešíte a hlavně jak mohla tahle odpověď dostat 4 body, když porušuje pravidlo Z1. Vzhledem k tomu, že na tohle se tazatelka vůbec neptala... *zed*

hodnocení

3x

Jsou i vidět víc, protože po uříznutí holítkem chloupek nemá ten tupý koneček téměř průsvitný bez pigmentu, ale přímo jakoby ten kmen chloupku povyleze ven. Logicky silnější a viditelnější.

Ale rozhodně neplatí fáma, že častým holením rostou víc a delší. Mě se to tedy nepotvrdilo.

Ono je to spíš naopak, při pravidelném holení rostou později méně

joudic*
vic a delsi ne, ale hrubsi rozhodne

To že jsou na pohmat hrubší je vysvětleno výše :)

hodnocení

0x

Ano, jeden den oholím a druhý den už škrábu, ach jo *hi*

fzidsjm
hodnocení

0x
Pinzetou vytrhat

tyler
hodnocení

0x

Nejsem žena, ale jedna "babská" rada - záleží i na měsíci, v jaké je fázi. Občas chlupy (nehty) dorůstají pomaleji, občas "raketově".

joudic*
hodnocení

0x
pokud ji nikde jeste neukazujete a mate tam zatim jen chmyri, tak to nechte co nejdele, jakmile to zacnete pravidelne davat pryc, chloupky zesili a zhrubnou, cili spechat netreba

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]