Nejste přihlášen/a.
Je to logické. Jistě jste si všiml nehorázného zvýšení cen energií, pohonných hmot. Zvyšují se ceny obilí, tedy chleba a pečiva. Nebo u vás je rohlík pořád stejně drahý, jako před dvěma lety? Určitě ne.
A tu zeleninu a ovoce je třeba dopravit do obchodů. Za drahou naftu. Proto to ve výsledku zaplatí konečný spotřebitel.
Navíc, je tady jaro, zásoby se pomalu tenčí. A poptávka je pořád. Takže se zvedají ceny. Není to ale vždycky pravda. Minulý týden jsem koupila v Penny nádherný veliký a tvrdý zdravý květák - za 19,90. Bylo z něj několik různých jídel. Někdy se podaří. Měli ho tam dost a takřka každý si ho koupil.
Pokud máte možnost a jsou u vás někde sady a přímý prodej ovoce, kupujte od nich. V mé blízkosti jsou tři. V současné době ale mají už jen jablka a hrušky. Jablka za 20 Kč výběr, normální za 10 Kč/kg. Hrušky za 25 výběr a normální taky za 10 Kč. Nemusí člověk nakoupit krásná a naleštěná jablka ze Španělska v supermarketu za 80 Kč/kg. Navíc podpoříme naše pěstitele. Jaga.
A když jsem chtěla na štrudli a púro kosáky, nechali mi nestandart, za 2 Kč/kilo. A nemyslete si, nahnilé plody to nebyly.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.