Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zdrazovani ovoce a zeleniny

Od: looi odpovědí: 3 změna:
Proc se posledni dobou zvedly ceny u ovoce a zeleniny? Dovazi se z Ruska?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Tak jako každý rok. Prostě je jaro;)

hodnocení

2x

To bych nemyslela, ale začíná být drahá doprava, skladování a končí sezóna leckteré zeleniny, doma se taky , aby vydržela do další sklizně, musí dobře uskladnit a ošetřovat. A navíc, zdražuje se všechno, proč by ovoce a zelenina měly být toho ušetřeny?

hodnocení

1x

Je to logické. Jistě jste si všiml nehorázného zvýšení cen energií, pohonných hmot. Zvyšují se ceny obilí, tedy chleba a pečiva. Nebo u vás je rohlík pořád stejně drahý, jako před dvěma lety? Určitě ne.

A tu zeleninu a ovoce je třeba dopravit do obchodů. Za drahou naftu. Proto to ve výsledku zaplatí konečný spotřebitel.

Navíc, je tady jaro, zásoby se pomalu tenčí. A poptávka je pořád. Takže se zvedají ceny. Není to ale vždycky pravda. Minulý týden jsem koupila v Penny nádherný veliký a tvrdý zdravý květák - za 19,90. Bylo z něj několik různých jídel. Někdy se podaří. Měli ho tam dost a takřka každý si ho koupil.

Pokud máte možnost a jsou u vás někde sady a přímý prodej ovoce, kupujte od nich. V mé blízkosti jsou tři. V současné době ale mají už jen jablka a hrušky. Jablka za 20 Kč výběr, normální za 10 Kč/kg. Hrušky za 25 výběr a normální taky za 10 Kč. Nemusí člověk nakoupit krásná a naleštěná jablka ze Španělska v supermarketu za 80 Kč/kg. Navíc podpoříme naše pěstitele. Jaga.

A když jsem chtěla na štrudli a púro kosáky, nechali mi nestandart, za 2 Kč/kilo. A nemyslete si, nahnilé plody to nebyly.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]