Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Probuzení v noci

Od: jakell® odpovědí: 12 změna:

Zdravím,

poslední týden se mi každou noc stává, že když se v noci vzbudím na WC, tak několik hodin neusnu. Dnes jsem se vzbudil v 01:30 no a neusnul až do 04:30. Vstávám do práce v 5, tak je to celkem nepříjemné. Navíc se mi zdály samé zlé sny, tak ani ten spánek za moc nestál.

Dlouhodobě mám problém s usínáním večer, kdy usínám třeba hodinu, dvě, ale to mi už problém nedělá. Horší je, že se k tomu přidalo to noční buzení.

Nejsem teď v žádném extra stresu, spíš se vše za poslední týdny stres výrazně snížil. Bohužel nevím, jak na to noční buzení. Máte někdo podobné zkušenosti?

Děkuji.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Je to známka stresu. Může za to např. celosvětové dění, jen si to neuvědomujete. Krátkodobě pomůže jít spát později, třeba až kolem půlnoci. Večer vůbec nepít, ať nepotřebujete v noci na wc.
hodnocení

Je to dost možné. Děkuji za radu.

Já měl úplně samé, když nastoupil covid a začalo se všechno zavírat. Usl jsem na 2-3h, pak se probudil kolem 1-2h a usl až kolem 4-5 a vstávám 5:30. Vůbec jsem si nepřipouštěl, že by to na mě mohlo mít vliv. Ale dostal jsem se do rukou rehab. doktorky (pro jiné zdrav. obtíže), která má i psychologické vzdělání a ta mi to hezky vysvětlila. Což vlastně bylo i řešení, když jsem si uvědomil, že to jsou vnitřní obavy z neznámého. Tedy nic závažného / nemoc. Dočasně jsem chodil spát o půlnoci, ať překlenu tu kritickou 1:00 a od 18:00 jsem už nepil. Naučil jsem šel tomu ještě metodu progresivní svalové relaxace, což zní hrozně, ale je to jednoduchá metoda uvedení se do klidu během pár minut. Naprostá většina poruch spánku má vnější příčiny, po kterých je třeba pátrat.

hodnocení

2x

Chodím taky, ale potmě. A na tu chvíli co jdu na wc vyvětrám, pak usnu

hodnocení

0x

Když už se mi to stane, pomůže mi hrnek teplého mléka + lžička medu. Rozmíchat, vypít a honem zpátky do postele.

hodnocení

0x

Orgánové, biologické hodiny mají něco do sebe. Každý orgán odpočívá, budí se a pracuje v určitou dobu. A tam si myslím, je ten problém. Několikrát se mi stalo, že jsem se budila v určitou hodinu a vypozorovala jsem, že to třeba dělají střeva. Nebo jindy, v určitou dobu se mi špatně začalo dýchat a probudilo mě to. A podezření na prudkou změnu krevního tlaku se potvrdilo. Nějakou dobu se to stává i psovi. Probudí se a musíme spěchat ven. Vždy ve stejnou hodinu. ;) Chtěla jsem vám dát odkaz, ale je tolik vysvětlení, že by bylo lépe načíst si sám pod heslem "orgánové, biologické hodiny". Navíc, je to hodně zajímavé čtení.

hodnocení

0x
Pěkný den, nespavost nepodceňujte,zajděte k lékaři. Hlavně si nenechte vnutit hypnotika typu stilnox nebo zolpidem,jsou návyková. Dnes existují moderní léky, antidepresiva s hypnotickým účinkem např.mirtazapin,triticco nebo někdy dávají na navození spánku i antipsychotika např quetiapin

liska5
hodnocení

0x

Berte hořčík. Ideálně Magnosolv na předpis. Počítejte, že spánek je na 1,5 hod. cykly, tak choďte spát v před termínem, který si vypočtete od doby vstávání zpětně. Kafe raději jen dopoledne. Před spaním ne těžká jídla a alkohol. Zkuste usínat na doby. Na 4 doby nádech, na 7 dob zadržet dech a na 8 dob pomalinký výdech. Opakovaním se sníží nasycenost krve kyslíkem, což utlumí mozek. Vše, co máte zítra vyřídit, to si před spaním napište, abyste měl při usínáním čistou hlavu.

hodnocení

0x

Zkuste doplněk stravy na Klidnou noc a Dobré ráno, obsahuje jen byliny jako je Mučenka a Meduňka, vit. B6. Název přípravku se jmenuje MELATONIN 100 tabl.,pozn.znamení 5 hvězdiček a je nyní v lékárně Dr.Max se slevou 43 % za 189 Kč, u mně problém s usínáním byl tímto vyřešen, navíc není doplněk návykový.

František

tojejedno
hodnocení

0x

nech si udělat vyšetření na cukrovku , je to jeden z příznaků

tm
hodnocení

0x
Asi takhle- máme druhé malé dítě. Celou noc se vyspím leda v době, kdy žena s dětmi někam odjede. I v této době se však budim, protože už to mám tak zafixovane. Mam období, kdy večer usnu hned, stejně tak v noci, pak mam období, kdy pul noci nespím. Je to otravný, ale už to neřeším. V noci moc nesvitit, nemluvit a chodit s privrenyma očima, ať se člověk nerozkouka. Pak samozřejmě, když si vnoci na něco vzpomenete, zacnete přemýšlet a konečná. Až budete hodně unaven, usnete hned.

jp
hodnocení

0x

Taky se budím skoro denně, asi mezi 2-3 hod, zvláště při úplňku. Usnout nemohu, někdy čtu v noci, zaberu až tak kolem 5 hod.ranní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]