Nejste přihlášen/a.
Zdravím chtěl bych začít obchodovat na burze. Zkušenosti už mám z kryptoburz.
Teď hledám nějakou službu, kde budou k dispozici akcie, měnové páry, etf fondy, kovy a komodity. Byl bych rád kdybych vyjímečně mohl použít páku (1x-10x).
No a kromě nějakého zabezpečení jsou pro mě důležité poplatky. V reklamách na e-toro říkají, že jsou nulové ale to se nejspíš týká jen nějakého úzkého úseku komodit, je to tak?
Pak znám Plus500 tam je myslím všechno co jsem vyjmenoval ale zkušenost s tím nemám.
Portu má pro individuální obchodování 0,89 – 1,89 %. To se mi zdá moc.
Co byste mi doporučili vy?
Díky
Doporučil bych XTB, protože umožňuje obchodovat s "fyzickými"akciemi. Páka nebo CFD kontrakty jsou zpoplatněny skoro všude. Akorát na XTB nemůžeš koupit zlomky akcií, to lze třeba na Trading212. XTB má pobočku i v ČR, proto jsem si to vybral. Jen si dát bacha na dividendové akcie a daňové přiznání (w8ben). Zkus nejdřív demo účet, protože obchodování není prdel. Páka pro forex je tedy stanovena na až 1:30. U indexů je to až 1:20, u obchodování komodit až 1:10, ETF a akcie až 1:5 a u kryptoměn je to 1:2.
( zdroj: finex.cz/... )
PS: Na Binance páka 125x :D Neber to ne? :D
Také bych byl pro Interactive Brokers - má jedny z nejnižších poplatků. Pokud vím problémem je že v Evropě nelze přes tohoto brokera obchodovat ETF. Jinak opce, komodity, akcie, forex, indexy apod. bez problému. E-toro ani Plus500 neužívám - pokud vím tak se jedná o mimoburzovní brokery (nedržíte např. skutečnou akcii ale jen "trh" u brokera který se jí podobá). Poplatky rozhodně nejsou nulové - většinou broker který tvrdí že je "bez poplatků" vydělává např. na velmi širokém spreadu mezi cenami bid a ask. Hlavní je však mít konkrétní dlouhodobě ověřené a otestované strategie které fungují a schopnost je dlouhodobě obchodovat při dodržování všech pravidel. Strategii je dobré zejména v začátcích nastavit tak aby byla realisticky obchodovatelná - tzn. netřeba aby tolik vydělala, stěžejní je striktní nastavení risku. Budete-li po prvním roce na nule, jste na tom pro začátek výborně. Jinak zřízení účtu u kvalitního brokera a jeho kapitalizace je patrně ta nejjednodušší část burzovního obchodování. Zkoukněte také můj seriál o akciích zde v sekci Články.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.