Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sestra a moje džíny

Od: stmivani odpovědí: 15 změna:

Hezký večer,

zašla jsem dneska večer za svojí sestrou, má dvě malé děti. Staršímu synovcovi jsem vyprávěla pohádku a seděla jsem u něj na posteli, když malý usínal, objevila se mezi dveřmi sestra a vyjela na mě, jestli se vážně musím válet v synovcovo posteli v těch špinavejch hadrech, ve kterejch chodím venku. Měla jsem obyčejné černé džíny a triko, oboje čisté, doma jsem se i dívala na ponožky, ty byly taky v pohodě. Ano, ty džíny jsou pro mě "venkovní" oblečení, přece k ní nepřijdu v domácích teplácích. Nijak jsme se předtím nepohádaly, nemáme mezi sebou žádné rozepře. Přijde vám taková reakce přiměřená? Chápu, má dvě děti, možná byla unavená, ale přišlo mi to takové ostré.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Pak se ty dnešní úzkostlivky diví, že mají děti alergie. Nic se nemá přehánět. Jak si má organismus dítěte vytvořit protilátky, když nemá šanci. Já si pamatuji, že když jsme byli malí, tak jsme to tou hygienou jako kluci nijak nepřeháněli. Samozřejmě nás rodiče upozorňovali na mytí rukou, ale vždy jsme to nějak ošvindlovali. Nebyl problém přijít ze zahrady a se špinavou rukou vzít krajíc chleba a jíst. A dnes? Jsem v pohodě, nikdy jsem netrpěl žádnou alergií. A moje děti také ne.

Známí mají vycíděný byt, jako by tam nikdo nežil. Než jsme se dostali do obýváku, třikrát jsme měnili bačkory, všude lesk jako blest, ale stále s něčím marodí. To je příklad, že nic se nemá přehánět.

smode2
Ne že bych schvaloval sezení ve venkovním oblečení na posteli ale jinak Feraxi 100% souhlas. A to nepočítám neuvěřitelný nárůst nadváhy dnešních dětí a úpadek fyzické kondice. Fastfoodem to celé zakončeme a není se co divit že byly děti třeba před 30 lety daleko zdravější. Totálně mě dostala známá z paneláku co přišla na zahradu a že si musí švestku čerstvě utrhlou ze stromu omýt vodou. Myslel jsem si že si dělá legraci ale myslela to vážně *zed*

hodnocení

3x

Zdravím. Je pravda, že Vám sestra mohla něco takového vytknout klidnějším tonem a ne hned takto. Ale také je pravda, že je to její byt, její děti, tudíž její pravidla. A ty je třeba respektovat. Chápu, že Vás to zamrzelo, ale pro příště už budete vědět, čemu se máte vyhnout, aby se sestra nečertila tímto způsobem. Holt už se stalo...

hodnocení

3x
Dobrý večer. Chápu Vás, že jste byla z její rekace zaskočena, zřejmě byla opravdu ostřejšího rázu,než by se slušelo. Naopak chápu i sestru- u nás to bylo a v podstatě je- stejné. Po posteli se prostě neválíme ve venkovním oblečení. U dětí v posteli číst v domácích teplákách nebo v pyžamu. Ale nikdy jsem neměla nutkání, když přijde můj brácha, sedne si na postel a začne odříkávat pohádku nebo příběhy,že bych po něm vyjela nebo mu cokoliv v tomhle ohledu řekla.. přece pro něj nebudu mít doma připravené tepláky,aby se převlékal... *smich* Zkuste se přes to přenést,moc to neřestem a příště si na to dejte pozor... Opravdu mohla být sestra jen poněkud podrážděná.

hodnocení

3x

Od té doby co jsem si jednou sedla v mhd po bezďákovi tyto věci taky řeším. Dodnes si pamatuju jak jsem smrděla a měla jsem pocit, že se musím vydrhnout savem.

Ani by mne nenapadlo si sednout ve venkovních kalhotách do povlečené postele.

Na druhé straně vám to sestra mohla říct trochu mírněji.

Tohle naštěstí řešit nemusím, ale jednou mladá maminka nechala dítě, aby si dalo do pusy bankovku, to jsem nevydržela a řekla jí, že to bych dítěti nedovolila, že když si představím, že někdo bez domova tu bankovku měl v ruce, někde vykonal malou nebo velkou potřebu a samozřejmě si ruce neumyl, tak to bych nezvládla. Tak se vyděsila a pak mi vždycky říkala, že to ji vůbec nenapadlo. Protože jsem přicházela s penězi běžně do kontaktu, hlavně přes zimu jsem kolikrát měla ruce úplně popraskané, jak jsem si je pořád myla a nestíhala jepořádně utřít .

hodnocení

1x

Sestra se zřejmě snaží v domácnosti udržovat sterilní čistotu, možná je lékařkou nebo zdravotní sestrou. Jestli nemáte spolu žádné rozepře, tak by bylo dobré jí to odpustit, aby do budoucna byl mezi vámi zachován hezký vztah. Možná si příště přineste něco na převlečení. Když jste si kontrolovala ponožky, asi o její závislosti na přísné čistotě víte, prostě taková je.

hodnocení

1x

Až bude mít sestra dobrou náladu, tak jí jen tak mezi řečí sdělte, že jste se dozvěděla od staré zkušené ženské informaci, že trochu zimy a trochu špíny dětem jen prospívá. Na dětství v teplých svetrech ve studených místnostech vzpomínám celkem neutrálně, ale prázdniny mezi slepičinci a kozími bobky patřívaly k těm nejkrásnějším.

Sednout si v nemocnici na postel nemocného, když je málo židlí pro početné návštěvy, je přece také dost normální.

hodnocení

1x

Jak by sestra zvládla mít v posteli pejska nebo kočku? To by určitě nedala. Já jako mladá jsem si opravdu neuměla představit neumýt si ruce, a nejen před jídlem, u prvního dítěte jsem byla taky dost úzkostlivá, ale postupně jsem si zvykala. Nakonec dítě venku sebere kamínek, a tou samou rukou si otře třeba nos a nic se mu nestane. Jedině co mi opravdu vadí, když vidím, že děti si dávají do pusy třeba peníze nebo když někdo plive na chodník. Pak mi vadí ,když někdo neuklízí po psech. Jinak ta běžná nečistota mě třeba znejistí, ale nezahubí. Hodně jsem ze svých zásad postupně slevila, teď mívám v posteli parťačku fenku.

hodnocení

1x

Nezapomenutelná věta mé babičky " Fuj ty smrdíš, kde ses zas válel, běž se vykoupat do rybníku"*smich*

hodnocení

0x

Odpověděl bych "aby ses neotrávila" a dál to neřešil.

stmivani
hodnocení

Děkuju všem za reakce. Sestra není nijak úzkostně čistotná a jak jsem zmínila v tom úvodním příspěvku, vyprávěla jsem synovci pohádku a jenom jsem na posteli seděla, nemetala jsem tam sudy. Byla jsem osprchovaná, nebyla jsem cítit potem, triko a džíny jsem měla čisté, doma jsem se i dívala, jestli nemám špinavé ponožky a ne. Víceméně obratem jsem odešla a celé dopoledne mi to leží v hlavě. Kdybych věděla, že ji to rozčílí, tak to samozřejmě neudělám.

jajo
hodnocení

0x
Tak trochu to je pravda, ťažko povedať co to do nej vošlo, ze nasadila taký tón, nemala.to tak povedať. Fakt je ze ak clovek sedí vonku v autobuse, metre, tak tam niečo špinavé moze byt, dnes som rozmýšľala o spoločných wc u lekárov, ze si tam vacsina ludí sadne, alebo v nákupných centrách a pumpách..ale to neni Váš prípad. Povedzte sestre, ze sa Vás dotkol ten tón a výčitka ako to povedala, ze to mohla povedať aj inak. Asi si dostatočne neváži akú má výbornú sestru. Zaujímate sa o jej deti a čítate im rozprávku, tak to je veľká pomoc aj pre sestru a Vaša prítomnosť je veľký dar pre deti, ktoré potrebujú rodinu okolo seba, ste pre tie jej deti darom. Ja by som tiež chcela mať takú dobrú sestru.

hodnocení

0x

Moje maminka nijak extrémně čistotná není a reagovala by stejně jako Vaše sestra + převlečení postele. Jsem naučená, že do postele se leze jen v pyžamu - ne v domácím oblečení a už vůbec ne venkovním. Nikdo ale neřeší vlasy, ty musí být špinavější než relativně čisté venkovní kalhoty *smich*.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]