Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Datová schránka - živnost při HPP

Od: stanavaf® odpovědí: 15 změna:

Dobrý den,

chtěla jsem se zeptat, kdo již máte zkušenost, je nutné zřizovat si datovou schránku jako živnostník při hlavním zaměstnaneckém pracovním poměru?

Případně jaká instituce by dala odpověď.

Děkuji

St

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Není to nutné. Informace si jistě umíte najít, takže je není potřeba opisovat. Obecně je datová schránka pro každého velice praktická věc. Neznám žádnou nevýhodu.

kolemjdouci

A co třeba validnost dokumentu za 5 roků (a prosím s placeným validačním trezorem neargumentujte)?

tabletka*

vytisknu spolu s košilkou, kde jsou údaje o doručení a založím do šanonu...co je na tom?

kolemjdouci

Neee, takhle to u "datovek" nefunguje.

tabletka*

No to je mi novinka...sice je používám už od samotného začátku, ale když myslíte...

kolemjdouci

Já nemyslím, cituji: "Prodlužuje platnost zpráv. Na rozdíl od dat archivovaných vlastními silami, třeba vytištěním, zprávy uložené v Datovém trezoru neztrácejí platnost."...

tabletka*

Aha, toto. Nu, ještě se mi nestalo, aby něco ztratilo validnost prakticky, vždy to všechny úřady akceptovaly (předpokládám, že samy to mají uloženo), ale takto máte nejspíš pravdu.

hodnocení

2x

Nebylo to nutné, ale stát příští rok zřídí všem živnostníkům i právnickým osobám DS automaticky.

Přesněji v lednu příštího roku.

hodnocení

1x

Dobrý den, dnes je na na webu,že budou zřízeny datové schránky všem mimo jiné i OSVČ. Koukněte a máte to tam. Koukněte i na diskuzi,jsou tam zajímavé postřehy. Takže vydržte,budete ji mít i když ji nechcete.

Nu tak třeba zrovna na Novinkách mají faktickou chybu už v článku... konkrétně zmínili "názor" jednoho z těch, kterých se to bude týkat a neobtěžovali se vysvětlit, že se v něčem mýlí.

A co se týká debaty pod článkem... to je občas pěkná snůška nesmyslů a polopravd. Hanba mluvit.

Jen upřesním fyzické osoby. Těm to udělá stát automaticky všem, kteří někdy použili bankovní identitu. Považuje je tak za technicky zdatné. :)

vs99emailcz

Aha, zakže když jsem počítačová lama a muj telefon použilo jedno z mých dětí, aby mi ukázalo, kudy se přes bankovní identitu kouknout do katastru nemovitostí na můj list vlastnictví, tak mi bez milosti za trest udělají datovou schránku. Aby mi mohli doručovat dokumenty fikcí, neb se na adrese trvalého bydliště nezdržuji. Ano, mám k tomu vážný důvod. Skvělé... :-/

No ony vám ty dopisy jsou doručovány fikcí i teď pokud si je nepřebíráte.

Když máte zřízenou bankovní identitu, tak lama nejste. Do datové schránky nic nedostáváte fikcí, ale máte tam skutečný dokument, na který si můžete volitelně nechávat posílat avízo emailem a SMS. Nemůže se vám tedy stát, že něco nedostanete třeba kvůli tomu, že vás nezastihnul pošťák a ztratila se snaženka. Není to nic za trest, ale je to zadarmo vynikající služba, která ušetří čas i nejistotu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]