Dobrý den, chci odejít z bytu, který mám v pronájmu z důvodu, že jsem udělal šerednou chybu se stěhováním, dostal jsem se do psychických problemů a musim se vrátit zpět do svého bydliště (bydlím teď v jiném městě), do toho se k tomu všemu přidala rodinná situace, kdy se musím o někoho postarat a to vše z toho pramení. Ve smlouvě jsou uvedeny možnosti (smlouva na určito, rok) 1. ukončení dohodou smluvních stran 2. ukončení vypršením určité doby 3. z důvodu pronajímatele Chci odejít nejpozději do konce dubna. Ideálně do konce března, ale vydrží to do konce dubna. Ale do konce května (3 měsíce nedám). Dá se to nějak? Dnes chci konzultovat na domluvě s pronajímatelem, ale co když mě nebude chtít pustit.
Když se s pronajímatelem dohodnete, můžete ukončit nájem třeba zítra. Když se nedohodnete, musíte podat výpověď a ty 3 měsíce ještě platit nájemné, i když tam fyzicky bydlet už nebudete.
V takové situaci bych asi trochu "lhala" a snažila se při jednání o dohodě majiteli říci, že nebudete mít v dubnu a květnu peníze (mzdu), takže netušíte, zda mu budete moci zaplatit. To by ho mělo pošťouchnout směrem k dohodě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.