Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpočet vysokého tlaku

Od: op odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, měřím si srdeční tep podle hodinek na ruce. Někde jsem slyšel, že lze spočítat takhle i tlak a to tep mám 87 x něco? + Věk = výsledný tlak. Neví někdo jestli to jde spočítat? To byla první otazka. A druhá otazka, zjišťuji čím větší krevní tep mezi 87 až 100 na těch hodinkách, penis je objemnější a je lepší i erekce, lépe penis se vzpřimuje a prodlužuje. Proč to píšu. Doktor mi zjistil jednou náhodně vysoký tlak co mi měřil v ordinaci a měl jsem 175 na 100, tak mi nasadil léky Stacyl na ředění krve a denně jsem si k tomu bral prášky na vysoký tlak prestarium neo combi a právě tady jsem zjistil, že když beru tyto léky erekce je mizerná tzv nulová a já nevím co je to sex. Lékaři, to nechci říkat, ten mi řekne je lepší mít nízký tlak nežli bych měl umřít na vysoký tlak. Je mi 53 let máte někdo stejnou zkušenost a co mám dělat? Vysazovat prášky a brát je třeba po třech dnech? Včera jsem vynechal a zjišťuji, že erekce by se dostavila. Dekuji za seriózní odpovědi..

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Nerobte hluposti a riadte sa radami lekara.

Suvis tepu a tlaku podla nejakeho divneho vzorca nie je. Podla vsetkeho mate cievy upchane, preto logicky, ked lieky zrazia tlak, potrebue medzi nohami so zapchatymi trubkami nefunguje. Takze : ziadne slaniny, bociky, maslo, pekne chrumat mrkvu a brokolicu :)

hodnocení

3x

Seriozní odpověď je, že ty sám si musíš vybrat co vlastně chceš.

Léky rozhodně nevysazuj. Jak tě pak doktor má léčit, když si děláš co chceš?

O dalších problémech se mu musíš taky zmínit, protože jinak než od tebe se to nedozví.

doplněno 07.03.22 12:50:

Jediné co mne ještě napadlo, že z tepu se dá vypočítat zase jenom tep.

Kdysi v minulosti jsem našel vzorec na výpočet maximální tepové frekvence při zátěži.

Ten vzorec nemá nic společného s krevním tlakem. Na měření ktervního tlaku je přístroj s manžetou nad loket. Ten nafoukne manžetu vzduchem a snižováním tlaku vzduchu v manžetě měří krevní tlak (horní a spodní). Přitom dokáže změřit i tep.

Měření krevního tlaku se provádí i jinak.

Používá se i invazivní metoda s kanylou a setem.

hodnocení

2x

Léky nelze bez lékaře vysadit a léky na tlak je potřeba užívat průběžně. Jinak může dojít k rozkolísání a následně třeba i k infarktu. Já používám měřič tlaku OMRON a je super. S tlakem není radno si zahrávat.

hodnocení

1x

pokud chcete znát svůj krevní tlak, kupte si tlakoměr, nejsou až tak drahé. podle tepu svůj tlak nedopočítáte. prestarium erekci opravdu negativně může ovlivňovat. na druhou stranu to neléčený vysoký tlak taky. řešte svůj problém s vaším lékařem. je možné, že najdete lék, který vám vadit nebude. taky myslím, že u dobře zaléčených hypertoniků lze použít i tabletky na podporu erekce. ale já sama nejsem lékař, přesně tohle je věc, kterou byste s ním pořešit měl, internet v tomhle nemůže být dobrým rádcem, protože nikdo na něm neznáme podrobnosti o vašem zdravotním stavu.

liska5
hodnocení

0x

Já mám takovou zkušenost, že když mám vyšší tep, tak tlak nízký a naopak. Asi to souvisí s pohybem, kdy se otevřou drobné cévy, arteriovenozní spojky, aby se prokrvily svaly. Taková stehna pojmou krve dost a pak by měl být pokles zákonitý. Myslím tím u zdravě fungujícího organismu. Taky mi kdysi vnutili léky na tlak. Po jednom pádu, kde nebyla jasná příčina. Zatím jsem všechno řešila stravou ev. doplňky, jelikož jsem odpůrce léků. Tabletky jsem sice brala, ale nalámané na kousíčky, a koupila si tonometr Omron, který signalizoval, že mám tlak většinou v normě. Když se mi na kontrole na ortopedii doktor ptal, co beru, tak jsem mu tuhle skutečnost popsala a on mi řekl, že když to nechci brát, tak to mohu pomalu ubírat až do ztracena. Je mi 72 a jsem čistá. Chce to ale pohyb, činnost a mít ve stravě všechno. Mám nějaké neduhy, jako většina mých vrstevníků, tak se snažím oddálit dobu, kdy z nich budou vážné potíže, aby ty léky byly potřeba co nejpozději.

53 je brzo na tolik léků. Zdravý životní styl. Zjistit si, čím tlak ovlivním. Máte nadváhu? Sportujete?

hodnocení

0x

Krevní tlak má přímou souvislost dle mého s erekcí.

Po alkoholu taky bude vercajk zdechlou rybou.

Alkohol působí vazodilatačně (rozšíří cévy a tlak klesne).

hodnocení

0x

Tlak takto změřit nejde. Kupte si normální lékařský tlakoměr a měřte se dvakrát denně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]