Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bude to v trestním rejstříku?

Od: minimimi* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda když mě zastaví policie a dá mi pokutu za telefonování a nezastavenou stopku jestli to bude v trestním rejstříku a pokud ano do jaké doby se mi to tam ukáže? Dá se nahlédnout do rejstříku přes internet? Předem díky za odpovědi.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ohneta*
hodnocení

4x

Dobrý den, do rejstříku se zapisují jen trestné činy, pokuty se tam nezapisují. Můžete si požádat o výpis z rejstříku na příslušném úřadě.

elsa*

A co je to trestní čin?

mowla*
hodnocení

3x

"Pokuta za telefonování ani nezastavení na stopce" - ani za jiné přestupky, v rejstříku trestů nejsou... *smich*

Trestní rejstřík eviduje osoby, které byly pravomocně odsouzeny v trestním řízení, ne všechny přestupce... Do RT se přes net nahlédnout nedá, ale výpis ti udělají třeba na CzechPointu.

ohneta*

Za poplatek, tuším 100Kč

minimimi*
hodnocení

ještě bych se chtěla zeptat, přítel neměl pás a stejně to měl ve výpisu. Zapisuje se to teď nějak jinak? Bylo to před 3 roky...

ohneta*

Zapisuje se to stejně, jak už bylo psáno zapisují se jen trestné činy. Takže pokud měl přítel nějaký zápis, tak to nebylo za pásy ale za něco jiného.

mowla*

Pokud "to měl přítel ve výpisu", pak to nebyl výpis z RT, ale z ´karty řidiče´... Tam se píší přestupky řidičů - s bodovým ohodnocením...

;)

minimimi*
hodnocení

Tak to je super =), ale body mi asi ztrhnou že?

ohneta*

Ano, body vám strhnou.

majsterjoe*

Za poruseni stopky a telefonovani, bych vam krom bodu, dal jeste zakaz rizeni.

minimimi*
hodnocení

udělala jsem chybu a poučila jsem se z ní

Jestli myslíte trestné bodu na řidičák, tak ty vám nestrhnou, ale připíší.

buss
hodnocení

0x

? Trestní resktřík se to jmenuje proto, že se tam uvádí trestné činy, že ano. Nahlédnout se nedá, ale dá se získat výpis.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]