Nejste přihlášen/a.
Zdravím, už dlouho jsem si nic přes poštu neobjednával. Pokud by přišel pošťák se zásilkou ke mně domů a nezastihl mě zde, dá balík na poštu. Kolik bych pak platil za jeho vyzvednutí (Brno)?
Díky
Nepozorovala jsem, že by to bylo zpoplatněno. Jedině, že by to byla novinka. Na rubu výzvy, kterou jste našel ve schránce, najdete pokyny.
Nic.
Teď se to většinou dělá tak, že Ti příjde SMS, kdy zásilku budou doručovat a v ní kontakt na mobil řidiče. S tím lze i dohodnout, ať Ti to předá jinde nebo jindy / do práce/. Když Tě přesto nezastihne, vrátí to na poštu. Odesílatel za tento proces už zaplatil. Něco jiného je dobírka, kde platíš cenu zboží.
Zdravím, neplatíte nic, když vás pošťák nezastihne doma, vhodí vám do schránky takový lísteček, tohle avízo potom předložíte na poště a podle kódu na tomhle lístečku se ten váš balíček najde. Žádnej strach Jenom si pohlídejte dobu uložení balíčku, to je myslím sedm dnů a na tom lístečku to najdete.
A jde o "balík do ruky" nebo "balík na poštu"?.V prvním případu se s Vámi spojí a sdělí kdy se bude doručovat a taky sdělí jak doručení změnit. Pokud je "na poštu" tak Vám jen oznámí že je připraven k předání.
Zrovna ve čtvtek odpoledne mi přišla SMS: "Zítra Vám doručíme balík do ruky" (tečka). O nějakém konkrétním, či aspoň přibližném čase ani zmínka. Takže běžný příjemce si musí narychlo vzít dovolenou a čekat celý den, jestli náhodou nepřijede pošta. Není výjimkou, že dorazí třeba v 17:00. Doručování Českou poštou je ten poslední způsob, který volím jen když to jinak nejde.
Jistě, ráno můžu volat řidiče, který mi čas upřesní, ale to už je pro zajištění případného volna trochu pozdě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.