Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vedení učtu v eurech

Od: josa odpovědí: 8 změna:

Dobrý den. Jsem klientem KB učet vedený v kč. Budou mi přicházet každý měsíc eura ve výši 300eur. Když budu mít eurový učet kolik zaplatím poplatek roční za vedení učtu v eurech? Poplatky jejich výše je podle čím více eur měsíčně tím větší roční poplatek? Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tomas13
hodnocení

0x
Napr. ve Fio bance 0 Kč...
pedro*
hodnocení

Mám vedený eurový učet ve Fio bance. Z výpisu co mi přichází z internetového bankovnictví je roční poplatek 36eur. Dodatek víte ve kterém městě je takový poplatek?

Já ve Fio platím jen za vydání karty 6,- €, vedení účtu zdarma. KB mi převedla peníze od klienta z Londýna a pěkně mě okradla na kurzu, poplatku a ještě cosi. To už je dávno.

hodnocení

0x
Určitě to najdete v ceníku na stránkách KB. Jiné banky mají účty eur a usd zdarma. Alespoň co vím, tak fio, air, equa, moneta zcela určitě zdarma.

jabraka*
hodnocení

0x

Jaký by to mělo význam?stejně je účet veden v aktuálních hodnot meny.Banka vyplatí peníze jen podle aktualizovaného kurzu.i z korunového účtu lze čerpat cizí měnu ,opět podle aktuálního kurzu.

JABRAKA

Když bude mít eurovy účet, žádná konverze nebude, pripisou se v eurech. Jinak lepší kurzy má moneta v té své směnárně v aplikaci , spread je cca 10-12 haléřů od středu.

Pro někoho, komu přichází pravidelně na účet nějaké platby v Eurech, to má význam ekonomický. Není závislý na tom, jakým kurzem mu jeho banka cizí měnu bude převádět na koruny, protože si je může fyzicky vybrat a vyměnit podle svého uvážení. ;)

hodnocení

0x

Vedení účtu byste měl mít zdarma, alespoň já to tak mám a to jsem v České spořitelně. Je to normální eurový účet a mám výběr eurech také zdarma. Ale platím za každou příchozí částku, ale je to velmi málo. Mně teda chodí důchod z Francie. Tak jestli není nějaký rozdíl v tom, že se jedná o důchod. To nevím. Ale já být Vámi, tak rozhodně položím otázku přímo v té bance. Tak jsem to teda udělala já.

P.S.

U komerční banky jsem byla a odešla od nich. Nebyla jsem u nich vůbec spokojená, a bylo to právě kvůli tomu důchodu z ciziny. Nebylo to tenkrát zdarma, chtěli dokonce peníze i za vedení toho účtu. Ale už je to tak 10 let, tak se možná od té doby už umoudřili.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]