Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pojmenování příbuzných v rodině

Od: kajda® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, potřebovala bych poradit s názvem vztahu v rodině. Můj manžel má nevlastní tetu. My s manželem máme dvě dcery a chtěla bych proto vědět, v jakém vztahu jsou k té nevlastní tetě naše dcery? Jde to ještě nějak pojmenovat nebo to prostě bude "teta"? Děkuji...

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

A jak oslovuje Váš manžel tu svou nevlastní tetu? Říká jí prostě TETO, nebo NEVLASTNÍ TETO? *smich*

Pokud jsou vzájemné vztahy mezi příbuznými v pohodě, nepoužívala bych nikdy ani hanlivé označení MACECHA či OTČÍM. A ani přívlastky "nevlastní."

Pán měl tedy nevlastní tetu, ovšem pro Vaše děvčata to není vlastně už z příbuzenského hlediska nic. Ale jestli se máte s paní rádi, určitě si bude považovat toho, že i pro Vaše dcery může být tetou.Hodnou a milovanou. A tak je to dobře. Jaga.

hodnocení

2x

Pro vaše dcery je to prateta, ale úplně v pohodě jí mohou říkat teto, tetičko, teti. :)

hodnocení

2x

Jakmile nemá někdo stejné předky, nemá stejnou stopu v dna, jsou to cizí lidé, ne pokrevní příbuzní. Pak je to teta, strýc. Stejně tak, jako děti říkají blízkým sousedům.

hodnocení

1x

Je to pro ně nevlastní teta a dcery jsou pro ni nevlastní neteře. Oslovovat někoho nevlastní teto jsem ještě neslyšela, bude stačit prostě teto.

hodnocení

1x

Je ona teta skutečně nevlastní? Lidi to totiž často pletou...

Pokud ona teta a příslušný rodič manžela mají alespoň jednoho společného předka, stále se jedná o vlastní sourozence, nikoliv nevlastní jak si často lidé myslí.

V každém případě pokud je to tedy nevlastní teta a manžel jí říká teto, z hlediska příbuzenstva by se dalo říct, že vaše dcery budou pro onu nevlastní tetu nevlastními praneteřemi. Nicméně tak jak manžel říká oné dotyčné teto, ona jim nejspíš bude říkat jmény, případně bude používat výraz praneteř.

hodnocení

Ale já jsem nikde nepsala, že by ji manžel oslovoval "nevlastní teto"... Jen jsem napsala, že pro manžela je to nevlastní teta, samozřejmě jí říká teto. A i kdyby to byla "vlastní teta" tak stejně nevím jak by jí naše dcery měly říkat, také si myslím, že prostě oslovení "teta" bude stačit. Jen mě zajímalo, jestli je pro tento vztah ještě nějaké označení nebo už ne.

Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]