Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Brigáda ve Finsku - zkušenosti

Od: spiritofthespeed® odpovědí: 3 změna:

Zdravím všechny. Je tu někdo, kdo pracoval brigádně či naplný úvazek ve Finsku a podělil by se o zkušenosti?

Co jste např. dělali za práci?

Děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

honzagastarbait
hodnocení

1x

Ahoj

Ja jsem pracoval v Norsku na nekolik tydnu-mesicu u jednoho zamestnavatele. Pracovni podminky jsou v Norsku obecne dobre u velkeho mnozstvi mist. Ale nekteri soukromnici na druhou stranu mohou cizince skutecne zneuzivat. V extremnim pripade nevahat kontaktovat policii.

Ja jsem pracoval v letnim kempu jako urzbar (uklid, oprava, zavad, sekani travy, zpracovani dreva) a pak na farme pri klizni ovoce-zeleniny. Take jsem vykladal kamiony. Zkusenosti dobre. Mzda 350-500 Kc na hodinu, ale temer tretinu pak sebral danovy urad. Dan je v Norsku progresivni, cim vic vydelas, tim vetsi procento je dan. Kdyz vydelas prez ctvrt milionu mesicne, dan je maximalni mozna - neco prez 50 %. Ale tak vysoko jsem se nikdy nedostal, maximalni vydelek okolo 70 000 hrubyho a dan okolo 30 % nebo trochu mene.

Ve Finsku je mzda 250-300 Kc na hodinu, dan nejspis take progresivni. S uradama je ve Finsku komunikace mnohem snazsi a rychlejsi, nez v Norsku. Ale ve Finsku je rychlejsi pracovni tempo a dba se vic na pracovni moralku, o proti Norsku. Pracovni podminky jsou take dobre. Praci-brigadu se mi tam ale sehnat nepodarilo, jen v Norsku.

vikund*
hodnocení

0x

zdravím,

ve Finsku jsem dělala servírku. Byla to jen brigáda. Pokud nemáte žádné jazykové bariéry tak je to ta nejlepší zkušenost v mém životě.*hej*

hodnocení

Krásný den přeji :)

To je hezké, byla jste přímo v Helsinkách? Jaké to tam bylo? :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]