Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Na které straně používat francouzskou hůl?

Od: edudant odpovědí: 7 změna:
Dobrý den, asi 2 měsíce jsem po operaci pravého kolene. Při včerejší kontrole mi ortoped sdělil, že již mohu používat pouze jednu hůl. Po mém opakovaném dotazu opakovaně uvedl, že ji budu držet levé ruce. Připadá mi to nelogické, protože tak právě zatěžuji tu operovanou, pravou nohu. Jak to tedy prosím, je? Díky za odpovědi.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Hůl vždy na opačné straně. Problém vpravo, hůl vlevo. Kdysi se mi to také zdálo nelogické, ale je to tak.

hodnocení

3x

Ortoped má vždycky pravdu;)

Tu byste měli nosit vždy na té straně, kde je zdravá noha. Například, když je zraněná pravá noha, opora musí být na levé straně,

sever.rozhlas.cz/...

hodnocení

1x

Já jsem to teď vyzkoušela s hůlkou, protože mě šíleně bolí pravá kyčel. A musím mít hůlku v levé ruce.

edudant
hodnocení

Mockrát všem děkuji za rady. Krásný den všem.
jabraka*

Když se chci pohybovat snadněji,tak používám hole obě.Při volné chůzi stačí jedna.Při mém pravém defektu je jednoznačně pohodlnější použít mhůl nalevo.Váhu těla přenáším vlevo.

Jinak přeji každému hůl brzy zahodit!

JABRAKA

tabletka*
hodnocení

0x

Hlavně je při nákupech nestrkejte do košíku špuntama, které nasbíraly na chodníku všechen humus...může mě vzít čert, když vidím ohůlkované, jak mezi zboží cpou berle špínou do košíku. Chápu, že nechtějí, aby ty špinavé konce překážely a možná i strkaly do lidí, to je taky hnus, ale jde to vyřešit i ohleduplněji.

hodnocení

0x

Jestli půjdete kolem bazaru, nakoukněte tam a kupte si hůl, nějakou "špacírku". není tak neskladná a stále nepadá jako fracka.

doplněno 03.03.22 17:34:

Já si myslím, že je lhostejné, na které straně hůl nosíte. Je ale důležité, aby bolavá noha šla spolu s holí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]