Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer. Je mi 67let a mám delší dobu problémy se spánkem v noci se budím atd. Doktor mi napsal na recept tablety Buronil 25mg a tablety Rivotril 0.5mg. Jaké máte zkušenosti s tabletami brát tablety před spaním atd? Teprve začnu tablety brát. Děkuji.
Šla bych od nejlehčího kalibru. Nejdřív užívat hořčík - ideálně Magnosolv /rozděl na dvě dávky/ a bylinné spací čaje a nebo kapsle. Případně Guajacuran n. Melatonin. Taky upravit podmínky spánku a zkusit usínat na doby: Na 4 nádech, na 7 výdrž, na 8 pomaloučký výdech. Po několikerém opakování klesne nasycenost krve kyslíkem, což utlumí mozek. Pak si určit, kdy chci vstávat a zpětně odpočítat cykly po 1,5 hodinách, aby bylo jasné, kdy být v posteli.
S tabletama opatrně. U mnohých hrozí návyk. A pak budete zvyšovat dávky, protože původní nebudou stačit. Pak budete utlumený i přes den. Mám Zolpidem a užiju půl tabletky, nebo i jen třetinu, a to jen jednou za čas, kdy někam cestuji a musím jít spát nezvykle brzo a brzo vstávat na vlak.
Taky ve Vašem věku nemá tělo stejnou potřebu spánku, jako dříve. Někomu stačí 6 hodin, někomu jen 4,5.
Rivotril beru taky. Je to pro mne takové uspávadlo.
Trittico mne udržovalo v bdělém stavu skoro do rána.
Na každého zabírá něco jiného.
Mně je jedno, že je návykový. Hlavně, že mi pomáhá. Pít nějaký čajíčky a nespat celé noci, to je pro mne větší hrůza, než návykové léky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.