Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tablety na spaní

Od: vlado9 odpovědí: 8 změna:

Dobrý večer. Je mi 67let a mám delší dobu problémy se spánkem v noci se budím atd. Doktor mi napsal na recept tablety Buronil 25mg a tablety Rivotril 0.5mg. Jaké máte zkušenosti s tabletami brát tablety před spaním atd? Teprve začnu tablety brát. Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

3x

Šla bych od nejlehčího kalibru. Nejdřív užívat hořčík - ideálně Magnosolv /rozděl na dvě dávky/ a bylinné spací čaje a nebo kapsle. Případně Guajacuran n. Melatonin. Taky upravit podmínky spánku a zkusit usínat na doby: Na 4 nádech, na 7 výdrž, na 8 pomaloučký výdech. Po několikerém opakování klesne nasycenost krve kyslíkem, což utlumí mozek. Pak si určit, kdy chci vstávat a zpětně odpočítat cykly po 1,5 hodinách, aby bylo jasné, kdy být v posteli.

S tabletama opatrně. U mnohých hrozí návyk. A pak budete zvyšovat dávky, protože původní nebudou stačit. Pak budete utlumený i přes den. Mám Zolpidem a užiju půl tabletky, nebo i jen třetinu, a to jen jednou za čas, kdy někam cestuji a musím jít spát nezvykle brzo a brzo vstávat na vlak.

Taky ve Vašem věku nemá tělo stejnou potřebu spánku, jako dříve. Někomu stačí 6 hodin, někomu jen 4,5.

liska5

V noci nás mohou budit přetížená játra nebo jiné orgány. Viz orgánové hodiny. Pak upravit jídelníček. Nepít už odpoledne kafe. Na noc nepít alkohol a příliš tekutin. Obecně omezit celkově těžká jídla. Přes den mít pohyb na čerstvém vzduchu.

hodnocení

1x
Buronil v pohodě, Rivotril návykový, hrozí vznik závislosti. Takže Rivotril nebrat. Existují i modernější možnosti,než Rivotril. Ideálně by měl poruchy spánku řešit psychiatr. Praktický lékař má omezené možnosti předpisu.

hodnocení

0x
Uz rok beru Tritico a usnu do 5 min

Tritico jsem po měsíci užívání zahodil. Uspávací účinek minimální, zato neskutečné vedlejší účinky. Když se mi zatočila hlava, že jsem málem spadl ze štaflí, letěl bez milosti do koše.

hodnocení

0x

Rivotril beru taky. Je to pro mne takové uspávadlo.

Trittico mne udržovalo v bdělém stavu skoro do rána.

Na každého zabírá něco jiného.

kolemjdouci
hodnocení

0x
S Rivotrilem bych byl opatrný, velmi. Je návykový, vhodný na výjimečné použití.

Mně je jedno, že je návykový. Hlavně, že mi pomáhá. Pít nějaký čajíčky a nespat celé noci, to je pro mne větší hrůza, než návykové léky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]