Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dlouhý cukr - diabetik

Od: tampa* odpovědí: 7 změna:
Jak snížit dlouhý cukr? Po dnešní kontrole mám 73 , co mám pro to udělat děkuji za rady

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tabletka*
hodnocení

4x

Dodržovat pravidla diabetika, která vám jistě váš diabetolog vysvětlil, i dal nějaké písemné materiály. Pokud ne, sežeňte si je sám, v knihkupectvích existují opravdu dobré příručky.

Pokud máte diabetes II., tak je všechno jen o životosprávě, pohybu, klidné mysli, poctivém braní léků. Naučte se vážit si jídlo, hlídat sacharidy i to další, pitný režim. Ale to jistě už všechno víte. Rychlé snížení pomocí nějakých zásahů je blbost, diabetes je nemoc, kterou zvládnete pouze disciplinou. Na to žádné bylinky ani čarodějnické postupy nefungují, bylinky vám můžou krapet pomoci, ale není to řešení. Možná si ani neuvědomujete, kde děláte chyby. Zkuste si psát deník diabetika a jednou za týden ho zhodnotit. Dost pomáhá aplikace do mobilu, která spolupracuje s vaším glukometrem.

Je to boj...

hodnocení

2x

Tampo, prozatím berete cukrovku jako nepříjemnost při dietě. Ale toto je mrcha zákeřná víc, než to na první pohled vypadá. Postihuje, nenávratně a hodně děsivě oči a dolní končetiny. Rozkládá sítnici. Choďte co půl roku na kontrolu k očnímu. A pohledejte si na Gůglu, pod heslem "diabetická noha", nějaké povídání a obrázky, ať nic nezanedbáte. Odtamtud není návratu!

tampa*
hodnocení

Ano mám diabetes 2 typu jídelníček hodně dodržují bohužel mám pocit že až hladovým najím až mi je špatně pak jdu s donucením to samé je s pitím nemám potřebu pít takže když vypiju litr vody za den pro mě je to až moc ,normální cukr je dobrý ale dlouhý je špatný pomáhala mi stava z kyselého zelí teď ji však nekoupím
tabletka*

Jak píšete, normální cukr, tedy okamžitá hladina glukozy v krvi nemůže být dobrá, protože tzv.dlouhý je jen jiný obraz toho samého, tedy jeho vysoká hodnota ukazuje, že máte ten váš normální cukr v průběhu dne (a noci) někdy hodně vysoko a to často, možná každý den. Takže nějaká chyba tam zjevně je a nebude malá. Chce to hodně se měřit, v pravidelných intervalech podle rad lékaře, zapisovat si to, požádat občas doktora o senzor na kontinuální sledování (mám dojem, že jednou dvakrát ročně je na pokladnu od diabetologa, ten to pak také vyhodnotí). Nepravidelnost ve stravě je absolutně špatně. Atd...vážně si něco nastudujte, jinak by to bylo na hodiny a hodiny rad.

tampa*
hodnocení

K očnímu chodím pravidelně zrovna teď jsem byl , cukr mám kolem 8 , váha taky dobrá , ale dlouhý cukr leze nahoru , pomalu nic nejím a pití je u mě velký problém nemám potřebu pít , až je mi špatně tak se najím a napiju což je špatně mělo by to být pravidelně ale fakt nemám potřebu
tabletka*

uf, uf, vy jste ale paličák. Co je dobrého na glykemii 8? Navíc si ji určitě neměříte třeba čtyřikrát denně, takže pokud máte ráno 8, odpoledne nejspíš jste nad 10. Nepíšete, zda máte nějaké léky či inzulín. Je úplně jedno, zda máte potřebu jíst a pít, ale zda děláte to, co máte, ať se vám chce nebo ne.

Už to vzdávám ...nní vám pomoci, ač bych moc ráda, vím, co dekompenzovaný diabetes s člověkem udělá. Ale na to časem přijdete sám. Držím vám palce, aby vám včas došlo, jak si zahráváte.

liska5

Tabletka*palec*.

To je fakt, jak do dubu. Jakýpak nemám potřebu pít, jím až tehdy, kdy mi je špatně?! Pravidelnost ve stravování a pití, doživotní disciplína a pohyb, to je podstata...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]