Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Půjčka-průměr platu?Nemocenská

Od: mishka18* odpovědí: 2 změna:

Zajímalo by mě, jak to chodí, když chce člověk požádat o půjčku v případě že:Byl na nemocenské, už nastoupil do práce, počítají se do průměru platy za poslední 3 měsíce, ale 2 z toho byly nemocenská a poslední 3.výplata. Jak se to počítá? To počítají průměr i z té nemocenské? nebo průměr z posledních 3 platů z práce prostě? Nebo to snad ani nejde, když byl člověk na nemocenské?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tak já už nějaký ten rok nedělám mzdy, ale dřív jsem nemocenskou do mzdy nepočítala. Banky (či společnosti přes půjčky) chtěli většinou spočítat průměry za předchozí tři měsíce a dvanáct měsíců, počítala jsem bez nemocenské - vyplácela ji OSSZ. Maximálně jsem tak připsala poznámku, že zaměstnanec krom mzdy pobíral i nemocenské dávky a pokuk je banka chtěla doložit, mohl si je vyřídit přímo na OSSZ. Já je připočítat nemohla, protože jsem v ruce neměla jediný podklad o tom, kolik zaměstnanec na nemocenské od OSSZ dostal. Předpokládám, že teď to bude obdobné - do průměru se připočítá náhrada mzdy za nemoc od zaměstnavatele (první tři týdny), ale nezapočítá se nemocenská od OSSZ.

Co se období týká, dodržela jsem instrukce v potvrzení - pokud chtěli poslední tři kalendářní měsíce, vyplnila jsem poslední tři kalendářní měsíce, ať už tam příjem byl nebo ne.

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Na potvrzení o příjmu se uvádí průměrný čistý měsíční příjem za poslední 3 měsíce (někdy i za delší období, dle požadavku banky).

Vyplacené nemocenské dávky mzdová účetní neuvede, jejich výši nezná. Na potvrzení Vám uvede počet dní nemoci za sledované období.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma kdy chodí nemocenská

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]