Nejste přihlášen/a.
Pokud případně doběhnete do areálu Dolu Dukla, něco tam ještě zbylo; a bude ještě dlouho a dlouho trvat, než někdo použije tlačítko; my se toho těžko dožijeme, i ti současní nejmladší...a snad ani jejich potomci
Bez žertování, které teda chápu, ono nám nic jiného nezbývá...na jakýkoliv ozbrojený konflikt není ČR absolutně připraveno, snad jen Zeman a nejvyšší státní orgáni by se měli kam schovat nebo kudy odjet. Veškerý zbytek městského obyvatelstva by jen zmateně pobíhal a kvílel, stejně jako je to všude, kde se takhle začne válčit...ve zprávách se díváme na Blízký východ, Asii a Afriku, posíláme tam humanitárně deky a vodu a u televize přemýšlíme, zda ty shrbené postavy s ranci na zádech a dětmi v náručí, vlekoucí se k hranicím jsou pravda nebo fejk. Na vesnicích by to bylo snažší, aspoň by byla možnost schovat se kdesi v lese a pomalu vybíjet domácí slepice (a bezpochyby kšeftovat s jídlem, stejně jako za každé války).
Kryt ani nenajdeme, když najdeme, bude mít klíč pověřená osoba, která je zrovna na chalupě nebo ho ztratila...civilní obrana, ten vysmívaný školní předmět už dávno není a pamatujeme si jen, jak jsme běhali v atombordelu po louce a kouřili za stanem. Takže se zasmějeme a budeme si říkat, že však ono nám nic nehrozí a kdyžtak fatalisticky zasedneme na zahradu a budeme čekat na smrt...prdlajz. Pud sebezáchovy nám nedovolí nechat si hrdost.
Před cca dvaceti lety probíhala dost bouřlivá debata o povinné vojenské službě jako v Izraeli, byť kratší...a jako všechno užitečné usnula na hromadě keců a námitek. Teď už je pozdě.
Většina z nás není štont ani rozdělat oheň bez PEPO a bez mobilu sehnat doktora.
Jaderná válka jednou zcela jistě bude, nějaký magor to zmáčkne. Putin k tomu má velmi našlápnuto. Zda letos nebo jeho následovník za dvacet let netuším, ale ona by stačila úplně obyčejná konvenční válka s Ivany na tancích. Kdo si pamatuje osmašedesátý, ví, o čem mluvím. A to byla srandička proti dnešku.
Valka, to je vec, na kterou se nepripravis. Kdyby jsi mel svuj vlastni kryt, zacne valka a jdes se schovat. Jenze, doma jsi jen Ty. Manzelka v praci, deti ve skole. Co bys delal? Schoval by ses? Zacal bys vsudemozne shanet deti, manzelku po venku? Zadne verejne kryty nejsou. A kdyby ses s celou rodinou dostal do krytu, co pak, az vylezes? Jsi pripraven prezit po valecny svet? Dovedes si to predstavit? Mozna silis. Jo, situace je vazna, ale zas tak hruzostrasne bych nepremyslel. Chtel jsem delat dlazbu pred domem. Kaslu na to, bude valka, tanky to stejnak znici. Dava Ti to vubec smysl?
Kdysi jsem četla, že hlavně v Americe bohatí budují kryty, kde by přečkali 100 let, než by radioaktivita dostatečně klesla. To je několik generací. Má to vůbec smysl? Chtěla jsem zkusit ušít batoh, ale nějak mě přešel elán. Počkám tak 14 dní a pak uvidím. Ono ale jaderná války by zlikvidovala svět, tak doufám, že ten batoh jednou ušiju. Nechci se tím stresovat, občas mě ale stejně přepadne strach, tak dnes jsem začala dělat trochu na zahradě a dala jsem si do sáčku tabletky, co musím užívat. Nesmím se dívat na zprávy, musím chodit ven a potkávat lidi. Všichni jsme na tom stejně. Nemluvíme o tom, nejvíc vaříme a bavíme se o pejscích.
Smutne je, ze ty zpravy jsou honba jedne senzace za druhou. Nestesti strida hruzu. Cim brutalnejsi nadpis, tim vic klikaru. Uz leta mi pomaha tyto veci tzv. nehltat. Vse s rozvahou a zdravym usudkem. At nekde bouchne cokoliv, zmari to spousty zivotu, potopi se lod s mnoha lidmi atd. To vse jsou hruzy a nestesti. A stejnak musime rano vstanout a plnit si povinnosti. Kdbych to mel vse vstrebavat, regulerne by mi jeblo. To bych mohl zfleku se vsim prasknout a cekat na soudny den. A zit nekde 100 let v bunkru? Ajaj. To radeji shorim uzasem pri pohledu na tu atomovou bedlu.
Myslím, že nejlíp jsou připraveni miliardáři ve Ptyči
Já sama se na nic chystat nebudu, nejsem blázen. Co bude, to bude, nikdo to neovlivní a přežít o pár měsíců v nějaký díře, to bych nepřežila tak jak tak, mám fóbii z malého prostoru a přelidnění.
Takže asi tak, ať se každý zařídí podle sebe.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.