Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přípravky proti průjmu

Od: jarin* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

měl jsem průjem, dost vodnatý celý minulý týden, bohužel dieta nezabrala. Tak jsem v pátek ráno volal lékařce, která mi naordinovala Smectu a Hylak forte. Začal jsem to brát v pátek večer, sobotu, neděli. Zabralo to poměrně rychle, od sobotního večera problémy nemám. Té Smecty mi ještě zbyly 3 sáčky Mám to dobrat do konce nebo ne?

Na tom Hylaku mám napsáno, že je ke Smectě. Na Smectě mám napsáno 3x denně, hodně pít, 3 hodiny od le...nepřečtu. Lékarnice mi řekla, že nemůžu mléko, myslel jsem, že se to vztahuje k té Smectě, ale teď jsem se díval na internet, že mléko by se nemělo 3 hodiny k Hylaku?

Máte někdo zkušenosti?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Trpíteli průjmovým onemocněním a nebo jste čerstvě vyléčen, mléku se obloukem vyhněte a dejte se od mléka pohov alespoň týden. Nejste, doufám, kojenec.

liska5
hodnocení

0x

Tohle se nebere tak striktně.To nejsou antibiotika. Mám zbylou Smectu doma pro náhlý případ už pár let. A Hylac Forte lze brát sólo a delší dobu. Přečtěte si příbalové letáky! Mléko je nejčastější alergen, do něj nespěchejte.

jarin*
hodnocení

Děkuji, to mě právě zajímalo, jestli to je jako s antibiotiky.

S oběma léky máme v rodině dobré zkušenosti, bereme si je i na dovolenou, užíváme je jen nutnou dobu.

hodnocení

0x

Dlouhé roky mívám doma Smectu. Naučila mě to dcera, která to dávala, dětem, když měly průjem. Napsal ho psovi i veterinář a mi můj obvoďák. A teď ho beru občs, když mám rozhozené trávení. Je to přírodní jíl, kterýna sebe váže vodu a dezinfikuje. Je dobré mít ho stále doma, jako součást lékárničky.

jm
hodnocení

0x
V případě nouze loperon či verze na tento produkt. Tuším loperamid nebo nějak... Poradí vám v lékárně. Loperon je na akutní zastavení průjmu pro cesty, akce, schůzky... Ale pak to fakt je jako špunt. Neodstraní problém, jen ho pozastaví.

Nejbleskovější je Reasec. Zastaví periástaltiku střev během 8minut.

2222

Mohu potvrdit, že Reasec je proti průjmu dobrý. Alespoň mne dobře pomáhá pokud mám občas průjmové potíže. Je to ale lék pouze na recept.

tampa*
hodnocení

0x
Mě na průjem pokud to není infekční vždy zabralo obyčejný kafe , vrchovatou lžičku zapít sklenici vody a do hodiny byl klid , pomáhá to i na křeče v břiše před prujmem

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]