Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím naplnit podsedák na hemeroidy?

Od: doohmig92 odpovědí: 13 změna:

Ten, co mám, je naplněn pohankou. Jenže jak se na něm dlouhodobě sedí, pohanka postupně "praská, drtí se" - výsledkem je, že polštář "zplasknul, zploštěl" - zkrátka už je to spíš taková placka než "plnohodnotný" kruh. Snad rozumíte, co se stalo...

Nevíte prosím, čím ten polštář naplnit, aby si dlouhodobě udržel tvar? Potřebuji to kvůli bolestem sedacích kostí.

PS: V příloze je podsedák na hemeroidy, ale je naplněn vzduchem - ten můj je naplněn pohankou. Ale posílám to jako ilustraci pro ty, co nevědí, co je to podsedák na hem.

Děkuji!

Čím naplnit podsedák na hemeroidy?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

6x

Kupte si patřičnou velkost nafukovacího dětského plavacího kola. Přes něj přehoďte froté ručník, ať nesedíte na gumě. Levné, účelné, vyměnitelné.

Jinak místo pohanky můžete kolo naplnit pšenicí. Nerozdrtíte jí.

pb®
Nafukovací kuh nevydrží a praskne. V porodnici mi vydržel den a to mám 60kg.
id

Nesmí stát dvacku. Manžel 85 kg už ho má rok a půl a pohoda.

hodnocení

5x

Ve zdravotnických potřebách takové kolo koupíte. Je nafukovací, z pevné gumy. Používá se i při dekubitech, proleženinách.

hodnocení

2x

Před operací, ani po operaci se sedět na kruhu nedalo, neb se konečník otvíral a to bolelo.

Kupte si klekátko. Super věc. Jedině tady jsem našla co to má být.

Klekátko - Chrudi/...

hodnocení

0x

Pooperaci konečníku , sje dostal takový kruhový podsedák-bylo to horší než lepší , takže jistý čas jsem ležel, chodil, na pořevazy jsem normálně na sedačce v autě seděl a no problém a to i přes dva dreny z konečníku. Prostě chvíli ,pět deset minut jsem si normálně sednul-k PC, na jídlo..., když to nebylo OK, tak jsem si lehl nebo se prošel po bytu...

Stejná zkušenost. Bolest ještě větší, jak ti ten sed konečník otvírá (píštěle). Jen ležet nebo chodit.

Autosedačka paradoxsně snesitelná díky opoře stehen a bederní části zad. Nejhorší kuchyňská židle v pravých úhlech a hrbení nad stolem. To je peklo.

hodnocení

0x

Rady na podsedák jste dostal. Já bych se Vám ale pokusila poradit, jak se hemeroidů zbavit. Samozřejmě nevím, jakém stadiu je máte, ale i tak to napíši. Já jsem si koupila bylinné mastičky na hemeroidy a každý den, ráno a večer poctivě tou mastí mazala. Sama jsem tomu moc nevěřila, protože mne tato nepříjemnost obtěžuje už mnoho let. Ale asi tak za necelé dva měsíce pravidelného mazání, jsem si najednou uvědomila, že se ty hrbolky hodně vstřebaly a že už je skoro ani dotekem nenahmatám. Ale přesto raději ještě pořád pokračuji v mazání, protože jsem zvědavá, jestli to vymizí úplně. Já jsem si ty mastičky teda objednala v Číně, přípravek je vyrobený na základě "čínské medicíny", ale určitě se účinné mastě dají koupit i u nás.

Na Čínské masti trošku bacha. Jsou plné kortikoidů, které nejsou deklarovány na popisce. Kortikoidy dovedou být opravdu hodně zázračné. *mir*Vlastní zkušenost při lupénce a artritidě.

To může být pravda. Tak uvidím, jak se to bude vyvíjet dál. Přinejhorším se stane to, že až přestanu mastičky používat, tak se mi to zase vrátí. Tak to v tom případě zkusím s nějakou mastí koupenou u nás, a uvidím ten rozdíl.

doohmig92
Děkuji za radu. Mě ovšem trápí bolesti sedacích kostí, nikoliv hemeroidy

Aha, tak to promiňte.

pb®
Proti bolesti sedacích kostíby by byla vhodnější antidekubická podložka pro vozíčkáře.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]