Dříve toto bylo hodně časté téma, protože se říkalo, že vejce zvyšují rapidně cholesterol a jsou rizikem civilizačních chorob a nemělo by se jíst více jak 3 vajíčka týdně. Tahle doba je už naštěstí pryč. Podle Food Standards Agency může zdravý jedinec jíst 1-3 vejce denně.
Kulturiste si kupuji jen bilky a za den jich vypiji treba 10-15 a na syrovo Jak se rika, v malem mnozstvi lek, ve velkem mnozstvi jed, ve velkem mnozstvi te zabije i voda, a jedno ustknuti vosy i zmije normalnimu nic neudělal, toz tak.
Pro mne po 70 je jedno denně až dost. Takže je to individuální - hodně podle fyzické zátěže. Pak podle tělesné váhy, věku, životního stylu, i podle rodových sklonů k určitým nemocem. . Bílek samotný to už spíš . Ale syrový bílek vadí při vstřebávání některých vitamínů...
Na tuhle otázku nikdo nemůže dát spolehlivou odpově´d. Už proběhlo tolik teorií i pokusy a statistikou podložených čísel, že jsme dodnes zmateni. A to se ještě neozvali noví odboníci na výživu a vědci a makrobiotikové. A kolo opačných názorů se roztočí znovu. Od naprostého odmítání, přes pouze bílky, pouze žloutky, malé množství, velké množství, vajíčkové diety. A do toho někdo hodí názor o tělesné aktivitě a celé se to začne diskutovat zas a opět. Takže zdravý rozum a reakce trávení jsou zárukou užitečnosti potraviny jménem vejce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.