Nejste přihlášen/a.
Obracím se na vás s prosbou, co můžu dělat,jak mám pomoci dceři, je úplně ochromená strachem , že by mohla být válka, má malé děti a v současné době jsou obě nemocné, tak už víc jak 14 dní pořádně nespí, když s ní mluvím, je hrozně vynervovaná, má hlavně o děti strach, lituje lidi na Ukrajině, hrozně nadává na Rusy, je až sprostá, to nikdy nebyla.Teď prý četla na Seznamu, že Putin pozval na Ukrajinu Čečence, ale já to nenašla. Já jí říkám, že když to tam za chvilku není, kdoví jak to opravdu je. Ale ona tomu skálopevně věří, nechce slyšet nic jiného, má svůj katastrofický scénář a tak to je. Její manžel se z práce vrací pozdě, tak je celý den sama s dětmi a mám pocit, že jí to přerůstá přes hlavu. bydlí dost daleko, tak si jen voláme. Řešíte někdo něco podobného a jak?
Bohužel čím dál více lidí je dnes labil, prý jedna třetina lidí dnes bere pilulky na nervy.!?
pomůžete jedině tak, že jí odstavíte od zpráv, což se vám asi nepodaří. Takže komu není rady, tomu není pomoci. Moje metoda je: neřeš, co nemůžeš ovlivnit.
Jaký má smysl se rozčilovat kvůli něčemu, co nemůžu ovlivnit? Když mám 100 možností ovlivňovat věci, proč se budu zabývat něčím co ovlivnit nedokážu? Ale tohle jste asi slyšet nechtěla, dospělou dceru nepředěláte.
bohužel to nakonec asi skončí takže lidstvo a civilizace zregeneruje a dojde k restartu.
Pomůže vypnout televizi, počítač, či telefon. Nebo pouštět jenom dětské pořady.
Ať se dcera věnuje svým nemocným dětem a nehltá zprávy, které nemusí být úplně pravda.
I to děti vnímají, takže v rámci duševního zdraví vlastních dětí, by měla být matka silná.
Oslovte zeťáka, jestli by nějak nenápadně nezasáhl a aby s dcerou tohle téma nijak nerozvíjel.
Přesně totéž jsem řešila se svým synem - má 35 let, 5letého synka a je úplně s nervama v tahu. Řekla jsem mu, že co nevyřeším vlastníma rukama a vlastní hlavou, to neřeším, a na situaci s Ukrajinou nemám vůbec žádný vliv, takže si myslím na svoje věci a na svou práci a klidně spím. Je to jediné, co můžu dělat. Tak doufám, že to pochopil.
Zdravím. Myslím, že své dceři nejvíce pomůžete, když si vyslechnete co jí trápí, čeho se obává a podpoříte jí. Sdělíte jí svůj názor, ten jí třeba uklidní a hlavně bude vědět, že se na vás může obrátit, když jí bude toto trápit. Zkuste jí uklidňovat tím, že se musí starat o své děti,věnovat se jim atd...aby na ně ten svůj strach nepřenášela. Je to složitá doba pro každého z nás. Její obavy o děti a o to co tato situace přinese nám všem, naprosto chápu.
Jak tu správně napsal jardaaa.
Každý druhý je labilní a pomalu nesvéprávný. Včera jsem to poslouchal po cestě v rádiu v autě, že lékárny se víc než kdy jindy zásobý psychofarmaky.
Pokud bude v tom pokračovat i nadále, tak jí ty děti vezmou, takže jí klidně řekněte, ať se vzpamatuje a nebo vyhledá pomoc lékařů. Pravděpodobně už se jí nedovoláte a děcka budou ve Vaší péči nebo v nějakém ústavu. A nebo se opravdu and sebou zamyslí a bude to dobré.
A co ten její manžel? Ten nic? Kašle na to? Nebo je taky KO?
Jen Vy víte jak na ní a znáte jí od malička.
Jak píše kapka. Měla by jste jí navštívit osobně a sednou si spolu.
Děkuji za ohlasy, ještě večer jsme spolu mluvily, snad se už trochu uklidnila, není sama,kdo to tak těžko prožívá, v podstatě nic zlého v životě nezažila, tak proto ta reakce. Snad se situace časem srovná a bude klid.
podstatě nic zlého v životě nezažila...
To je ten hlavní problém. Až dceři umřete, tak se asi zhroutí, pokud jí rozhazuje válka někde na Ukrajině.
Zní to tvrdě i pro ostatní, ale je to fakt.
To bylo první, co mne po přečtení dotazu napadlo. Dceři byla neustále "umetána cestička", aby se s ničím zlým nesetkala, nakonec se ze všeho hned hroutí, není vůbec "otužilá". No nic, s dcerou rázně promluvte, je matkou a matky musí něco vydržet, musí být oporou pro své děti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.