Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cítím zvláštní tělesné vibrace

Od: nicklk odpovědí: 12 změna:

Čau zažili jste někdy divný tělesný pocit, že vám vibruje tělo? Nevím jak to dobře popsat, není to že bych slyšel zvuky, ale cítím ten divný pocit jako kdyby mi vibrovalo asi lepé dunělo tělo jako kdybych byl zavřený v subáči.

Cítím to doma, na ulici, v naší čtvrti a je to cítit vždycky když tam nejsou jiný zvuky. Jinde jsem zatím nebyl, ale návštěva to nijak nevnímala. Vůbec už nevím z čeho by to mohlo být, nemocný nejsem, v domě jsem zkoušel shodit celé pojistky jestli to nejde ze spotřebičů a taky nic, naopak v úplném tichu to je cítit silněji...

Nepomůže ani spát s ucpávkami uší jde to jenom utlumit do pozadí když pustím rádio a nebo jiný zvuky.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

putout
hodnocení

6x

Začal bych vyšetřením na ORL kvůli prokrvení středního ucha

nicklk
hodnocení

Asi to nebude od věci...

liska5
hodnocení

4x

Někdo to tak má po kafi, když si dá víc. Jste mladík nebo děda?

.Zkuste brát hořčík /ideálně Magnosolv - sáček rozdělit na dvě dávky/ a B komplex. Jejich nedostatek zvyšuje citlivost na takové vjemy.

Já bych pro klid zašla doktorovi. Může to být změnami krev. tlaku, nebo zhoršeným prokrvením vnitřního ucha. I problém v krční páteři může tlačit na cévy do hlavy...

nicklk
hodnocení

Tak nějak mezi, 27 let, a kafe pijí tak jednou za rok :)

Děkuji z radu s těmi vitamíny, určitě zkusím. Krevní tlak mívám kolem 130/80, dle doktorky to je tak na hraně, tak si ho měřím pravidelně radši. Ono i ta krční páteř jak píšete mně sem tam pobolívá, vůbec mě nenapadla souvislost s tímhle...

a neni to důsledek - zpětné působení poslechu hudby?

já jsem chodíval za mlada na pařby a usínal na sra*ku na party a poté, co to nedělám, tak se mi občas vracej pocity typu "obřího náletu zvuku" do uší, jakoby tělo vy-dechovalo ten nátlak, kterej jsem si způsobil právě na parties.

jinak neporadim, jen asociace.

aby ses nedivil, že se ti děje něco vesměs ne tak podivnýho.

mimoto, když si člověk dá čas, tak si rozpomene na většinu zkušeností , které zažíval už od dětství - včetně všemožných vjemů.. takže vzhledem k tomu, žej sem nadměrně poslouchal hudbu už v dětství ve mně třeba už 2-3 roky hraje hudba, kterou si broukám-musim broukat, protože ve mně zkrátka hraje. =doznívá. to je proces, kterej nejde přeskočit, je přirozenej..

nicklk
hodnocení

To zní celkem děsivě.. na hlasité party jsem nechodil, hudbu poslouchám často, ale ne nějak hlasitě a když tak přemýšlím, s čím hlučným jsem se setkával... pár let jsem jezdil s kamionem, 9-10 hodin denně hluku motoru, pak jsem žil rok v nájmu, kde měl soused klimatizaci se kterou a zimě topil v létě chladil a bylo to slyšet hučet 24/7, než jsem se odstěhoval. A když jsem byl děcko, tak rodiče akorát stavěli barák, jsem spávál v kočárku vedle bagru. Ale jestli by mě to takhle poznamenalo, to nevím :)

ale děkuji za reakci, už si začínám pomalu vtloukat do hlavy, že jsem cvok *zed*

no zrovna ty návaly hluku jsou nepříjemné, ale ve skutečnosti jsem to celou dobu nosil v organismu jako stlačenost. takže rozhodně je lepší to zpracovat, než se zahlcovat dalšími podněty, které jen oddalují zpracování daného

ve srovnání s minulostí, napříč představám mého okolí o tom, že jsem "divnej oproti tomu, jakej jsem býval", jsou nepochopením, protože jsem mnohem schopnější a vesměs i zdravější -tedy užitečnější i okolí, právě díky dodatečnému dotrávení všech vstupních podnětů..

je to jako s věcma .. taky je musíš semtam pročistit od špíny (zde míněno zpracovat vše, co vstoupilo do vědomí). dokonce je to i zdravé, protože pokud se na jednu věc podíváš vícekrát, můžeš jí začít vnímat i jinak a její vyznění bude uplně jiné. a to lze jedině odpočinkem tedy ne neustálym pouštěnim novejch a novejch vstupních podnětů (jako TV, hudba - jedno jakej podnět) on to organismus ani nedokáže dlouhodobě, takže vypne a to tě vede k tomu, aby sis odpočinul a měl čas zpracovat dané podněty. je to vlastně taková "přepěťová reakce organismu" - obranný reflex, tedy zdravý

hodnocení

2x

Zvláštní vnitřní chvění v těle může také způsobovat problém s páteří.

nicklk
hodnocení

Díky to je asi i pravděpodobné...

hodnocení

2x

Mám za sebou několik vyšetření na ORL, výsledek 0. V tichu jsem slyšel cca 2 měsíce chroupání v rytmu tepu srdce. Naštěstí jen v tichu, takže se to dalo přežít. Zabraly mi kortikoidy, ale při nachlazení má tendenci se to vracet, naštěstí v lehčí formě a pouze dočasně. Momentálně jsem OK.

doplněno 25.02.22 14:53:

O jasném spouštěči nevím. Krom jiného mám problémy s krční páteří, které ovšem vygradovaly později, než začly potíže s tinitem. Ty měly dramatický nástup. Jednoho "krásného" dne jsem měl problémy, které se daly charakterizovat jako pořádná opice bez kapky alkoholu. Neudržel jsem stabilitu a při přechodu do vodorovné polohy to byl takový kolotoč jako po deseti pivech prokládaných panáky, vše spojené se sportovní disciplínou, kterou lze popsat jako hod sečnou zbraní v dál *blee*.

Pokud se bavíme o spouštěči jako hyppotéze, pak bych si osobně tipnul na nedostatek pohybu a extrémní pracovní zátěž s velkým podílem práce na počítači. Což směřuje k té krční páteři. Otázkou potom je, proč potíže (tinitus) odezněly po nasazení kortikoidů a ne v souvislosti s rehabilitací krční páteře.

nicklk
hodnocení

Můžu se zeptat, zda to začalo z ničeho nic, nebo byl nějaký spouštěč?

nicklk
hodnocení

Hm to je opravdu zvláštní, asi něco mezi nebem a zemí... ale děkuji za sdělení poznatků. Ta krční páteř by to teoreticky mohla způsobovat i mně, zatím jsem koupil ten hořčík jak psal někdo výše a jsem zvědav, zda to pomůže. A stresu mám také hodně... ale zas nikdy dřív i po více stresových časech se to nedělo..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]