Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
začalo to nevinně. Před Vánoci jsem chtěla z bankomatu před poštou vybrat větší částku peněz. Bankomat byl ale mimo provoz. Proto jsem zašla na poštu, na pokladnu, kde jsem dosud nikdy nic nezařizovala. Paní pokladní mi vyhověla, peníze vydala. Ale hned začala nabízet různé služby. Odmítla jsem. Přesto mi paní neustále volá a přesvědčuje mě. Chápu, mají z toho provize, ale to mě nezajímá. Paní je velice vlezlá, volá zhruba 1 x týdně, i když jí opakuji, že nic měnit nebudu. Teď naposledy se mě snažila chytit na:
1/ zřízení telefonního bankovnictví. Mám internetové bank., telefon často zapomínám doma, není pro mě nezbytný. A navíc, telefon někde ztratím snáz, či mi ho někdo ukradne, než ztratit počítač. Platím v ochodech buď kartou, nebo hotově. Opravdu mi u toho telefon nechybí.
2/ pojistit si platební kartu, vždy 1 x ročně. Pokud ji ztratím, bude mi vyplaceno prý až 5 tisíc korun. To je asi tak výhodné, jako když si koupím nové auto, zařídím si pojistku a při plnění pak dostanu až 5 tisíc!
3/ Mám si prý určitě pro své dobro zařídit penzijní připojištění. V produktivním věku jsem jej měla, dneska už mi to připadá zbytečné, jen přehazování peněz z kupičky na druhou. Prý dostanu po 5 letech navíc velké peníze, asi 13 tisíc korun. Tedy 2,5 tisíce za rok. Chápu, že je inflace, peníze ztrácejí hodnotu, ale prostě do penzijního jít už nechci. Paní mě navíc nezapomněla "potěšit", co by bylo s vkladem, kdybych UMŘELA.
Co mám s paní dělat? Obtěžuje a obtěžuje, ať už jsem na ni milá či rázná /nikoli hrubá/. Několikrát jsem důrazně řekla NE a ona na to, že mi zavolá příští týden. Mám chuť nakopnout telefon i aktivní paní.
Co byste dělali na mém místě vy? Děkuji za nápady. Jaga.
Ještě mě napadlo, prý jde nějak zablokovat určité telefonní číslo. Jenže ona by byla schopná volat z jiného. Má takové zdrobnělé příjmení domácího zvířátka /něco jako Kočičková, Slepičková, Koníčková.../a když jdu a to zvíře vidím, mám rudo před očima. Přitom to zvířátko za nic nemůže.
Oni to pošťáci maji befelem, že musí vnucovak kdejakou ptákovinu, pojištění a kde co. Sousedka kvůli tomu po 20 letech skončila s doručovatelstvím u ČP a šla do fabriky. Nikoho nezajíjmalo, že denně běhá jako čuba 8km s poštou po městě, ale to, že nesehnala dost dušiček pro pojištění a jiné ,,produkty´´ byl problém.
Samozřejmě - číslo lze zablokovat, ale ono stačí do telefonu prohlásit, že víte, že je hovor monitorován a proto navždy zakazujete jakékoliv marketingové hovory na Vaše číslo. Funguje to.
Zdravím. Pokud vás už opakované nabízení pracovnice pošty obtěžuje, nevidím nic špatného na tom, abyste jí to na rovinu řekla. V klidu, bez emocí bych jí řekla, že její neustálé nabízení čehokoliv považujete za vlezlé a že vás to už silně obtěžuje. Proto že ji žádáte, aby vás okamžitě přestala obtěžovat. I po telefonu. A na oplátku že jí slibujete, že pokud byste chtěla některou službu využít, že se sama obrátíte přímo na ni. Ale pokud vás okamžitě obtěžovat nepřestane, že si budete stěžovat u nadřízených a budete požadovat zjednání pořádku od nich. @jago, přeci nemáte povinnost se nechat otravovat. Vy jste slušný a ohleduplný člověk, ale i to má své hranice. Vždyť časem z toho můžete mít třeba žaludeční neurózu, jen vám zazvoní telefon, nebo pomyslíte na poštu. To přeci nemáte zapotřebí. Braňte se, nenechte si to líbit. Ida
Jen pro pobavení. 2x se mi stalo, že takový hovor přišel, když jsem ležela v posteli na dialýze a já vítala každé vyrušení. Poprvé jsem striktně odmítla, aniž bych vyslechla to, co nabízela. Podruhé, tentýž hlas, začala jsem si s paní povídat. Mám pocit, že nakonec jsme se shodly na tom že černé neštovice jsou smrtelné a jiné, než plané. Těžké bláboy. Nakonec jsem jí poděkovala za zpestření dne a jestli se s takovými bláboly nechce setkávat, ať mi nevolá, že jsem babkou 80 let a to, co mi nabízí, sama musí uznat, že je pro stařičkou osobu, veliká krávovina. Ona mi poděkovala za vlídnost a rozešly jsme se jako kamarádky.
Vzpomněla jsem si na mého známého. Ten nechá vždycky všechny vypovídat až do konce. A užívá si to, když se mu 10 minut volající věnuje.
Jenom říká, poslouchám Vás. A na závěr se rozloučí se slovy, nemám zájem. Ať se holky snaží, ono je to časem přejde. Ale je to chlap, tak to bere s nadhledem, a že by chtěl potom vidět ten protažený obličej.
Jo, když mám náladu a čas, také to tak někdy dělám. Jen na se konci monologu místo " nemám zájem" rozloučím slovy "Děkuji za informaci. Nashledanou".
Také to tak dělám. Už jsem to tady i psala, když otravují třeba s nějakými úžasnými doplňky stravy, bez kterých se neobejdu, a první věta od nich zní, "jelikož jste se účastnila naší ankety ohledně..., máte štěstí, protože jste byla vylosována k odběru balíčku ..." a tak tak dál. Když mám náladu, tak je nechám vykecat a předstírám, že mne to zajímá, no a když už bych měla dát souhlas, tak normálně po pravdě řeknu, že se omlouvám, ale mne ty produkty v žádném případě nezajímají a že si nic takového zasílat... no a většinou rupnou nervy tomu na té druhé straně, a ten ukončí hovor bez rozloučení.
Paní je chudák, má to nařízené k běžné práci pošťačky. Nějaké škodění přímo jí není na místě... Řešit s poštou, nesouhlasit se zpracováním svých údajů, pokud můžou kvůli nějakému produktu který využíváš tak nesouhlasit aspoň pro nabídky služeb/ marketing atd., pohrozit že pokud nepřestanou otravovat tak přestaneš používat jejich služby - to je jediný co na ně platí. Jestli máš účet apod. tak bych ho zrušil a přešel jinam...
"Co mám s paní dělat?"
Prozradím, co bych dělal já. Paní bych slušně vasvětlil, že nemám zájem. Pak bych jí (opět slušně) požádal, aby mě neobtěžovala. Kdyby to nepomohlo, šla by slušnost stranou a poslal bych jí nevybíravými slovy do zadele . A věřte, že by si po vyslechnutí mých připomínek už zavolat nedovolila.
Není tomu tak, většinou dokážu vyřešit všechno bez pomoci. Ale tahle paní je opravdu jako podzimní chřipka, neustále se vrací, přestože jsem jí nesčíslněkrát řekla, že nemám zájem. Nevím, proč si vzala do hlavy, že zláme právě mě. A jestli to tak dělá s každým, budou se lidé té poště brzy houfně vyhýbat, aby jí nepadli zase do drápů. Jaga.
Telefon jsem jí nikdy nedala. Ale mám účet u Poštovní spořitelny - ERA, tak si myslím, že si číslo klienta v pohodě našla.
Bohužel nejde o provize, ale oni musí nabízet, jinak mají problém. Takže já bych poslal ostrý protest na vedení pošty a zablokoval její telefon. Ona není telemarketing, takže si těžko pořídí jinou simkartu a když, tak bych ji zablokoval taky (sto si jich nepořídí, to už by jí lezlo do peněz).
Obecně, když mi podobný otrava zavolá, tak bez vysvětlování prostě utnu hovor, jakmile se dozvím o co mu jde a číslo zablokuju (aplikace nevolejte.cz).
pokud volá ze stejného čísla, tak číslo v telefonu blokovat. nebo se neostýchat a po zvednutí nenechat ani domluvit, prostě skočit do hovoru a říct něco jako "nemám zájem, děkuji" a položit. nebo rovnou položit. jeden čas jsem kecálisty prostě nechala vykecat - zvednutý telefon jsem odložila bokem a dělala si svoje a nevšímala si ho.
Zbytečné množství slov, zbytečné a mnohdy nepravdivé komentáře. Monitorovány jsou telefonáty z call center a to není tento případ, to je její soukromý nebo služební telefon, to jsou JEJÍ nabídky, nikoliv nabídky pošty. Jednoduš stačí zajít za vedoucí nebo vedoucím příslušné pošty a sdělit, že vás svým opakováným voláním obtěžuje a určitě od ní už budete mt pokoj. Jak jednoduché, že?
Jajo, nevím jak na Slovensku, ale tady právě ti nadřízení sráží řadovým pošťákům platy, pokud neplní produkty- tedy neprodají pojištění a podobné.
Dobrý den, děkuji všem, dostala jsem se k otázce až teď. A vlastně máte všichni pravdu. Oni jsou nuceni lidi obtěžovat, nutit jim produkty, které nechtějí. To chápu. Ale zase by to měli dělat s určitými pravidly. Když někdo po desáté slyší, že NE a sdělí Vám, že za týden zase zavolá, co si od toho může slibovat? Je prostě jako zimnice.
Volala v pondělí, po neděli asi mohu očekávat hovor. Definitivně řeknu, že OPRAVDU NE. Případně se zeptám, zda je na tom paní s rozumem tak, že to NE skutečně musí slyšet desetkrát, aby to pochopila.. Pokud bude chtít volat znovu, zablokuji číslo. Je to číslo služební, jak jsem zjistila, do pokladny pošty. Tam volat nepotřebuju, číslo mi chybět nebude. Přepážky a balíky mají čísla jiná.
Jinak svůj telefon jsem jí nikdy nedávala, ale mám účet u Poštovní spořitelny - ERA, tak pro ni asi není problém si kontakt najít.
Děkuji za podporu, přes víkend se na ni nachystám. To by v tom byl . Zdraví Jaga.
Lov pokračuje. Je sobota, v kuchyni vařím. Po 10. hodině zvoní telefon - je v obýváku, přes dvoje dveře. V kuchyni puštěný mixér, trvalo chvíli, než jsem tel. zaslechla. Běžím tam, právě dozvonil. Kouknu na číslo - ano, zimnice z pošty. Ani v sobotu dopoledne nedá pokoj. Manžel naštvaně přišel a i když to nikdy nedělal, číslo chtěl zablokovat. To se mu nakonec povedlo. Tak snad bude pokoj. Paní sedí asi na poště /je to poštovní linka/, nemá tam žádnou práci, tak shání kšefty.
Snad přestane. Kdyby chtěla volat z jiného čísla, zavolám vedoucí pošty. Takže jsem ani neměla možnost říct jí snad už po patnácté NE!. Uvidíme. Snad je to už konec. Někteří lidé jsou prostě vlezlí a neodbytní. Jako Putin. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.