Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolest po vytrženém moudráku po několika letech

Od: hromes odpovědí: 5 změna:

Zdravím,

Mám vytržené všechny moudráky,ale po tom vlevo dole mi zůstala celkem velká nezatažená díra a to byl vytažený cca před více jak 10 lety.Poslední dobou mě tato "díra"dosti bolí,třeba 3-4 dny pak se to uklidní třeba na týden a pak zhruba zase pár dní bolí že si musím vzít např.ibalgin který mě celkem zabírá na většinu bolestí.Zánět tam snad nemám,to bych asi řval více bolestí...chci se optat jestli se s tímto problémem již také někdo setkal a čím by se to dalo uklidnit.

Předem díky za radu.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Možná by bylo dobré to místo zrentgenovat.

liska5
hodnocení

3x

Pokud je tam díra, tak měla být hned zašita, jinak to tam může dráždit jídlo, co tam zůstane. Jde to vypláchnout? S tím k zubaři a probrat s ním, jak to opravit. Možná na nějakou zubní kliniku.Tam se ptát, zda a jak na to. Mají větší možnosti. Se zubama jsou i operace pod narkózou s hospitalizací.

Jinak mohou bolet konce drah spojujících orgány v těle s konkrétními zuby. Stává se, že rozbolí určitý zub bez kazu, případně holá dáseň po extrakci zubu léta pobolívá, nebo u zdravého zubu vyroste hnisavá boule na dásni / můj případ plicní před 35 lety/. Pak jsem si určila podle knihy o staré východní medicíně, kde je příčina. Ve Vašem případě horní osmičky mají souvislost se srdcem a dolní s tenkým střevem. Ta bolavá strana ještě s levou jeho částí, kam by nejspíš spadal už i dvanáctník. Do něj jde trávenina ze žaludku, tam se identifikují složky stravy pro další zpracování a tam ústí žlučovod blízko vývodu ze slinivky.. Je doba předjaří, kdy je největší výskyt žaludečních a dvanáctníkových problémů. A proto historicky doba očistných kúr a půstů. Asi to bude chtít odlehčit,očistit trávicí trakt. Tělo má samouzdravovací schopnosti, jen potřebuje odlehčit od zátěže nezdravou stravou. Zkuste přejít dočasně na stravu středomořskou. Blíž zelenina, ryby, ořechy, luštěniny, cereálie, ...A omezit cukr, bílou mouku, sůl a živočišné tuky...

liska5

Oprava.: Převážně zelenina...

...A hodně kousat, nehltat, tím se ulehčí trávení. A vyhýbat se stresu, který reflexně stahuje trávicí trakt a následně zhoršuje jeho prokrvení a trávicí procesy. Všechno v nás souvisí se vším.

hodnocení

2x

Není to fantomová bolest? Mrkněte na internet a něco si o tom přečtěte. Může to být i způsobeno jiným zdravotním problémem.

tomaso
hodnocení

1x
Já bych se na radu zeptal svého zubaře. Nebo se budete řídit mou radou,že si to máte vyplachovat směsi jedle sody, octu a soli?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]