Nejste přihlášen/a.
dobrý den, zajímalo by mě, zdali si mohu zažádat aby sociálka poslala přehled odpracovaných měsíců, let... někdy jsem pracoval..někdy ne..tak abych si mohl uděla přehled...do důchodu mám ještě daleko..
koukal jsem na stránky sociálky...ale nic jsem tam nenašel..
děkuji
Určitě si zažádejte a zkontrolujte jestli zaměstnavatelé splnili, co měli.
Ať si případné chyby zavčas doplníte.
Žádejte písemně se svými nacionálemi - rodným číslem + adresou atd...
Možnosti jak žádat, je více - viz odkaz, a nemusíte mít datovou schránku, stačí písemně. Psala jsem žádost i rukou.
Ano tato možnost je. Já jsem osobně zašel na ČSSZ a tam jsem si zažádal o tento výpis. Je to už cca 5 roků a důvodem byla obava zdali mám všechna období zaevidována a pokud nikoliv tak spolupracovníci by mohli dokázat, že jsem v dané firmě pracoval atd. Co mne však překvapilo, byly nezapočtené dny, kdy jsem např ukončil předchozí zaměstnání 23.12. a do dalšího nastoupil 3.1. Mám ten dojem, že nějaké dni nezapočtené tam jsou po škole nebo vojně. Tj mám asi 10 nezapočtených dní a tudíž o tyto bych měl odcházet do důchodu později abych nepřišel kvůli např 1 dni o celé čtvrtletí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.