Nejste přihlášen/a.
Neuvádíte věk, jiné nemoci,léky, fyzickou zátěž dříve i dnes. Starý úraz?
Zánět měkkých tkání asi není na RTG vidět. Kostivalové a jiné protizánětlivé gely, jako Voltaren.V lékarně poradí.
JInak všechno, co prospívá ledvinám. Ty s kolenem souvisí. Zjednodušeně řečeno čistí z krve soli, které se jinak ukádají do kloubů.Hodně pijte, nalačno sklenici vody se lžicí jablečného octa, čaj z kopřiv, urologické čaje.
Omezte solení, salámy, uzeniny, vajíčka, rajčata,slané chipsy, uberte masa, ale i cukr . Ne alkohol a průmyslově vyráběné potraviny plné konzervantů, barviv a Éček.
Jezte hodně syrové zeleniny: zelenou petržel, okurky, melouny, zelí,, mrkev, salát, cibuli, pórek, řeřichu, ředkvičky...Prospívají jablka, banány i citrony a pomeranče. Zařaďte tučné ryby, makrely, rostlinné panenské oleje, obilné klíčky, ořechy,
Obuv?!
Ještě perličku:
Podle psychosomatika bolavá kolena signalizují nespokojenost s něčím nebo někým. A jistou tvrdohlavost, kdy dotyčný jde za svým cílem bez ohledu na potřeby nejbližších... A otok znamená tišit vodou žár pocitu nespravedlnosti..
Také to vidím na další konzultaci na jiném pracovišti.
Problém tam je.
Moje anabáze:
Podobné problémy jsem měla s meniskem, voda v koleni; kterou se zkoušeli vytáhnout + artroza, rehabilitace po odeznění nejhorší bolesti, ultrazvuk v tunelu na koleno, snížení nadváhy, určitě bandáže, anebo ortézu a mě pomohlo mazání - sehnala jsem si od myslivce sádlo z jezevce.
Jakékoliv jiné mastné mazání - konopné, kostivalové i obyčejné škvař. sádlo nesolené.
Zkoušela jsem i bezinkové listy, ale ty teď nejsou, sáhla bych po zelných. Cviky jsem cvičila opravdu poctivě půl roku, nyní jen občas zařadím při celkovém cvičením.
Co mě skutečně pomohlo nevím, ale po 1,5 - 2 letech jsem nyní zcela bez problémů.
První krok je zhubnout, jestli tedy máte co, a stáhnout koleno - šetřit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.