Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolest kolene

Od: lusi odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, několik měsíců mě bolí koleno. Na RTG, lékař neviděl žádné problémy.V koleni mi hlasitě chrupe a dost mi otýká. Ráno to ještě jde, ale během dne cítím otok a večer při přikrčení nohy vidím své koleno jak bambuli. Poslední dny mi vystřeluje pichlavá bolest od kolena do kotníku. Koleno je slabé a není možný nebolestivý poklek. V klidu i v noci mě v koleni píchá a občas mě to probudí. Nemáte někdo zkušenost prosím a nebo radu.. Děkuji a přeji klidný večer.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

srandao1
hodnocení

1x
Objednat na ortopedii.nic jiného vám nezbývá.
Mužete v něm mít "vodu".,
Nebo málo kolagenu.a Nebo taky sto a jedna možnost něčeho jiného.
Na internetové poradně Vám ani lékař neporadí.

hodnocení

0x

Zkusila bych ještě aspoň 1 dalšího DR. Uvidíte, co Vám řekne. Jinak jako rychlá úleva od bolesti pomáhá střídat teplou a studenou vodu na místě, které Vás bolí (poté jen teplou nahřejvat). Snažit se koleno tolik nezatěžovat.

liska5
hodnocení

0x

Neuvádíte věk, jiné nemoci,léky, fyzickou zátěž dříve i dnes. Starý úraz?

Zánět měkkých tkání asi není na RTG vidět. Kostivalové a jiné protizánětlivé gely, jako Voltaren.V lékarně poradí.

JInak všechno, co prospívá ledvinám. Ty s kolenem souvisí. Zjednodušeně řečeno čistí z krve soli, které se jinak ukádají do kloubů.Hodně pijte, nalačno sklenici vody se lžicí jablečného octa, čaj z kopřiv, urologické čaje.

Omezte solení, salámy, uzeniny, vajíčka, rajčata,slané chipsy, uberte masa, ale i cukr . Ne alkohol a průmyslově vyráběné potraviny plné konzervantů, barviv a Éček.

Jezte hodně syrové zeleniny: zelenou petržel, okurky, melouny, zelí,, mrkev, salát, cibuli, pórek, řeřichu, ředkvičky...Prospívají jablka, banány i citrony a pomeranče. Zařaďte tučné ryby, makrely, rostlinné panenské oleje, obilné klíčky, ořechy,

Obuv?!

doplněno 22.02.22 01:42:

Ještě perličku:

Podle psychosomatika bolavá kolena signalizují nespokojenost s něčím nebo někým. A jistou tvrdohlavost, kdy dotyčný jde za svým cílem bez ohledu na potřeby nejbližších... A otok znamená tišit vodou žár pocitu nespravedlnosti..

minsk
hodnocení

0x

Také to vidím na další konzultaci na jiném pracovišti.

Problém tam je.

Moje anabáze:

Podobné problémy jsem měla s meniskem, voda v koleni; kterou se zkoušeli vytáhnout + artroza, rehabilitace po odeznění nejhorší bolesti, ultrazvuk v tunelu na koleno, snížení nadváhy, určitě bandáže, anebo ortézu a mě pomohlo mazání - sehnala jsem si od myslivce sádlo z jezevce.

Jakékoliv jiné mastné mazání - konopné, kostivalové i obyčejné škvař. sádlo nesolené.

Zkoušela jsem i bezinkové listy, ale ty teď nejsou, sáhla bych po zelných. Cviky jsem cvičila opravdu poctivě půl roku, nyní jen občas zařadím při celkovém cvičením.

Co mě skutečně pomohlo nevím, ale po 1,5 - 2 letech jsem nyní zcela bez problémů.

První krok je zhubnout, jestli tedy máte co, a stáhnout koleno - šetřit.

hodnocení

0x

Pokud je v něm voda, tak zrovna dnes jsem četla na fb, že si máte dát do dlaně med a plácat na koleno tak dlouho,až se med vstřebá, tak snad to pomůže. Zřejmě opakovat každý den,až do vyléčení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]