Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

MHD v Pze zadarmo

Od: rybicka® odpovědí: 8 změna:

Zdravím, můžou lidé nad 65 let jezdit v Praze metrem a tramvají, busem zdarma? Je k tomu potřeba nějaká speciální průkazka nebo stačí prokázat věk občankou?

Díky za info.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

POkud vím, tak to chce průkazku v ceně 20Kč (+fotka), kterou vydají v prodejnách PID. Ale podle nových informací prý stačí OP - ověř si to na stránkách PID.

prik
21.02.22 20:34

Stačí

hodnocení

Jo, díky, tak příště. Aspoň vím, že jsem o víkendu prošustrovala za piďáka 60,- zbytečně.:) A dokonce tam byl revizor, to se mi stalo asi 2x v životě. I jsem se ho chtěla na to jízdné zeptat ale pořád mě obcházel a kontroloval jiné lidi. Tak mě napadá, že si řekl baba už jede zadarmo tak jí nechám být! No nemám být nakonec dotčená?! Jsem snad nějaká stařena?! :) :)

zam

Jezdit zdarma lze snad až od 70 let.Ale třeba se mýlím. Pokud vím tak toto platí v České Lípě,Mladé Boleslavy,v Liberci. Od 70ti.

zam

Aha tak v Praze od 65.

A mezi 69 a 65 v Praze zapul.

hodnocení

2x

zdravím, můžete od 65 let naprosto zdarma, stačí k tomu třeba třeba občanský průkaz..

A v regionu kolem Prahy, máte 75% slevu..

tabletka*
hodnocení

0x

Rybičko, zdarma. Ale že vás revizor nevšímavě obcházel, to je jistě pravda. V Praze mají ve zvyku starší (ani ne vysloveně starce) ignorovat, nevím, zda se domnívají, že co senior, to poctivec. Raději prudí mladé lidi, tam se jim lépe loví.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]