Zdravím, mně blízký člověk trpí schizofrenií a často přichází k němu depresivní stavy kdy jen brečí a má tendence si ublížit. Na tyto stavy od psychiatra dostal prášky, bohužel již druhý typ a nezabírají. Našel jsem na netu, že na to může pomoct právě ono CBD. S léčivostí konopí nějaké zkušenosti mám, no nicméně zkušenosti co se týče pokožky, uzdravení po úraze a podobně. Napadlo mě zkusit při tomto stavu dotyčnému dát zakouřit marihuanu čistě s cbd bez THC, (pro ty co čtou a nemají ponětí, tato verze marihuany je zcela legální, dá se koupit v obchodě nebo na internetu a nemá žádný psychoaktivní účinek). A tak se chci zeptat jednak jestli s tímto má někdo zkušenosti a druhak popřípadě jaký model vybrat, po čem se podívat a odkud koupit, aby to mělo nějaký význam. Děkuji všem
zdravím,pisete bohužel již druhý typ,to není tak moc,někdy se musí vystřídat i víc,než třikrát... mně za 10 let měnili medikaci nespočet krát. U psychiatrických léků je běžné,že zaberou až po nějake době,může to trvat i několik měsíců a je běžné i to,že se čas od času musí vyměnit. Na alternativní medicínu bych se u vážné psychiatrické diagnózy nespoléhala, nepomůže. A to píšu také z vlastní zkušenosti. Ta pomůže na lehké úzkosti a přechodné stavy. Na těžkou depresi nebo schizofrenii určitě ne!
anonymu
Nejde o předcházení tomu stavu, ale o to ho zmírnit když už je v plné síle a léky zrovna nezaberou.
Když nezaberou léky,je třeba to konzultovat s psychiatrem. Ten je kompetentní k tomu je změnit tak,aby se pacientovi ulevilo,někdy i za hospitalizace,pokud jde o větší změnu Ale určitě ne alternativa,je to jen tahání peněz z lidí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.