Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, dnes jsem dostal pokutu za nedání směrovky při přejíždění z levého pruhu do pravého. Upřímně se přiznám, že si nejsem vědom, že bych se něčeho dopustil, ale také připouštím, že se to mohlo stát. Policista mi na místě sdělil, že přestupek má natočený na kameře. Když jsem ho vyzval, aby mi záznam pro jistotu ukázal, argumentoval mi, že to na místě nejde a muselo by se to řešit někde jinde a záznam by museli stáhnout atd. (zdálo se mi to jako výmluvy)... Nechal jsem to tedy být a pokutu uhradil. Má otázka tedy zní: musí policista řidiči vždy dokázat jeho přestupek na místě? Má řidič právo se na místě podívat na záznam natočený policejním autem? Jednání policisty mi v tomto případě nepřišlo úplně důvěryhodné.
Má otázka tedy zní: musí policista řidiči vždy dokázat jeho přestupek na místě?***Ne, není taková povinnost, vše se vyřeší v jednání o přestupku.
Vy máte vždy právo nesouhlasit s přestupkem, který přejde do správního řízení. Pro příště, pokud si nejste jistý, nesouhlasit s přestupkem.
viděl bych to jinak - pokud si nejsem jistý, souhlasit s přestupkem. Jestli si budu jistý - jdu se bít.
Milane, nic ve zlém, ale nepíšete stejně.
...pokud si nejste jistý, nesouhlasit s přestupkem.
...si nejsem jistý, souhlasit s přestupkem
Smutné je, že tento jediný příspěvek, který je skutečně odpovědí na otázku, zůstával bez bodů..
Také mě vždy překvapí, kolik lidí se nestydí nad nedáváním blinkrů rozčilovat. Vlastně totiž jen přiznávají, že nesledují provoz kolem sebe. Protože kdo ho sleduje, ten předem pozná, kdo kam zahne, nebo zamyškuje, stejně jako to pozná při chůzi na chodníku, blinkr je jen doplňující indicie. Jenže možná skoro povina lidí za volantem chrápe a potřebuje,aby jim s dostatečným předstihem před obličejem něco blikalo, aby je to probudilo a oni si konečně všimli, že nejsou na silnici sami. Jinak jsou strašně v šoku z "nečekané" změny směru, nebo rychlosti pohybu jiného vozidla. Kvůli těmto lidem tedy blinkry důsledně dávám.
Jednou z mála výjimek, kdy je blinkr nutný, je objíždění chodce, nebo cyklisty, kterého auta za vámi nemusí vidět).
tomkk - Viděl jste ta videa? Vy dokážete předem určit, kam mají dotyční řidiči v úmyslu jet a jestli mi nakonec některý nevjede do cesty? A to oba blikají!
Ano viděl a sám z nich vidíte, že blinkr nic neznamená a nemůžete se podle něj řidit.
1. Nejspíš zapomenutý blinkr, jasné z toho, ve kterém je pruhu.
2. Neumí blikat.
3. Zmatený, neví, kam má jet.
Ve všech případech vám stejně nezbývá, než jet za takovým řidičem s odstupem a opatrně a čekat, co provede.
Ani v jednom případě tem nemáte chronického neblikače, na které si lidé často stěžují.
Kdo neumí používat blinkry, tomu bych zabavil i volant a ať chodí pěšky.Co se týče chodců, jsou takoví co se sluchátkama na uších čumí do mobilu a klidně vlezou pod projíždějící auto na přechodu i mimo přechod, nejlíp večer v černém oblečení
Dost pitomej příklad, přednost se blinkrama neřídí. On totiž může blinkat do odbočení ale jet rovně. Když mu tam vjedeš tak jsi 100% viník, nedal jsi přednost...
Nejsou zbytečný, ale předpis počítá s omylem chybným blinkrem = vjet tam můžeš až když není pochyb o dalším směru jízdy, tj. nesledeješ blinkr ale kam natáčí přední kola a pokračuje.
Ještě jednou pokud dává blinkr do odbočení ale pojede rovně a ty mu vjedeš do cesty, tak jsi 100% viník nehody. Jestli dáv nebo nedává blinkr na přednost nemá žádný vliv, ani na případnou spoluúčast (tam jedně kolik měl času na brzdění/ vyhýbání a tedy jestli mohl nehodě zabránit)
Situace kdy auto dá blinkr, začne zpomalovat, ale pak najednou pojede rovně a bum - ty budeš za vola a viník..
@stir
Jestli ono to nebude taky tím, že někteří cyklisti se chovají jako dobytek (doslova) a ne jako účastníci silničního provozu . Odbočovací pruhy, přechody pro chodce, po chodníku v protisměru...
Nejsem vědom - tak snad víte, jestli jste blinkr dal, nebo nedal, ne? Ono dnes to vypadá, že některé auta, typicky BMW řady X ani blinkry nemají, je píše výjimkou, když zejména při přejíždění z pruhu do pruhu bliknou.
Pokud jste si jistý, tak jste měl jít do správního, tam by museli položit karty na stůl - neboli dát onen záznam z kamery.
Otázka je, jestli si jste jistý, což?
Jistý jsem si opravdu nebyl. Jezdím jak hovado, a téměř pravidelné pokuty za rychlou jízdu z radarů pro mně nejsou v poštovní schránce žádným překvapením. Abych se opravdu ujistil o svém "přestupku" tak jsem žádal toho policistu. Každopádně to stálo pár drobných, takže jsem to zacáloval, ať mají chudáci chlapci na svačinu
No ono je snad někdy lepší, když někdo nebliká vůbec, než třeba
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.