Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je u slevy na dani za dítě důležité kdy je narozené?

Od: ppavell odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,chci se zeptat.Je rozdíl při podání slyvy na dítě do přiznání a třeba i u slevy v zaměstnání které dítě uvedu?

Máme střídavou péči a bývalka uvádí jedno a já druhé.Ted řeší,že když já mám to narozené jako druhé,mám prý to výhodnější...Děkuji za reakci.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Vaše bývalka má nejspíš pravdu:

mesec.cz/...

ppavell
hodnocení

Chápu tabulku a to že každým dítětem roste ta částka,ale když jsou dvě děti a každé vyživuje (papírově) jen jeden z rodičů tak se to pořád bere ,že třeba otec má druhé dítě a tím více peněz...a matka první tak méně?Přijde mi to nesmyslné.

hodnocení

0x

Já si myslím, že to bývalka špatně pochopila...

Pokud každý z vás uvádí slevu na jedno dítě, tak je to pořád těch 15.204,- za dítě na rok.

Ty další částky tam jsou v případě, že by někdo z vás uváděl dvě děti, tři děti a tak dál.

Je třeba vnímat rozdíl mezi jedním, dvěma, třemi dětmi a prvním, druhým třetím dítětem. Finančák zajímají číslovky základní (tedy počet) nikoliv řadové (tedy kolikáté dítě to v pořadí je).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]