Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím je v nějaké vyhlášce/zákonu stanoveno, jak se mají ošetřovat oděvy pracovníků školní kuchyně?
Jak je popřípadě řešenu ve školních kuchyních?
Předem děkuji za odpovědi
Milan D.
Není - bývá upraveno vnitřním předpisem zaměstnavatele, např. podle jeho možností, počtu pracovníků a pod. Ani závazná norma konkrétní způsob neuvádí, pouze požaduje:
Vyhl. č. 137/2004 Sb. o hygienických požadavcích na stravovací služby...
§ 50
Pro provozování stravovacích služeb, výrobu potravin a uvádění potravin do oběhu platí tyto zásady osobní hygieny:
b) nošení čistých osobních ochranných prostředků odpovídajících charakteru činnosti, zejména pracovní oděv, pracovní obuv a pokrývku hlavy při výrobě potravin a pokrmů. Udržování pracovního oděvu v čistotě a jeho vyměňování podle potřeby v průběhu směny. Při pracovní činnosti vyžadující vysoký stupeň čistoty nebo při vyšším riziku kontaminace používání jednorázových ochranných rukavic a ústní roušky,
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.