Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Hygiena ve školní kuchyni

Od: milan1978 odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,

prosím je v nějaké vyhlášce/zákonu stanoveno, jak se mají ošetřovat oděvy pracovníků školní kuchyně?

Jak je popřípadě řešenu ve školních kuchyních?

Předem děkuji za odpovědi

Milan D.

 

 

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

0x

Není - bývá upraveno vnitřním předpisem zaměstnavatele, např. podle jeho možností, počtu pracovníků a pod. Ani závazná norma konkrétní způsob neuvádí, pouze požaduje:

Vyhl. č. 137/2004 Sb. o hygienických požadavcích na stravovací služby...

§ 50

Pro provozování stravovacích služeb, výrobu potravin a uvádění potravin do oběhu platí tyto zásady osobní hygieny:

b) nošení čistých osobních ochranných prostředků odpovídajících charakteru činnosti, zejména pracovní oděv, pracovní obuv a pokrývku hlavy při výrobě potravin a pokrmů. Udržování pracovního oděvu v čistotě a jeho vyměňování podle potřeby v průběhu směny. Při pracovní činnosti vyžadující vysoký stupeň čistoty nebo při vyšším riziku kontaminace používání jednorázových ochranných rukavic a ústní roušky,

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]