Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tablety a hořčík

Od: vlado7 odpovědí: 12 změna:

Dobrý den. Beru a budu stále brát tablety na lékařský předpis prestarium cordarone warfarin 5mg kepru. Mají tablety vliv na snížení množství hořčíku v organizmu? Kromě občasných křečích v nohou je při nedostatku hořčíku. Při domácí stravě muže být nedostatek hořčíku? Na jaké funkce má vliv málo hořčíku? Který s doplnku v lékárni je nejvhodnější? Děkuji.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

4x

Hořčíku máme většinou málo. Ono ho je už málo v půdě díky dlouhodobému hnojení draselnými solemi. Na to doplácí zelenina, která by měla být též jeho zdrojem. Pak je nedostatek Mg zaviněn nevhodnou stravou / bílé pečivo, slazené nápoje, sladkosti, alkohol/ a vlivem užívání léků /analgetika, antikoncepce, projímadla, močopudné léky.../

Při nedostatku nejde jenom o křeče, ale třeba nespavost, deprese, výskyt ledvin. kamenů, poruchy srdeč.rytmu, zvýš. cholesterol, cévní poruchy, únavnost, mravenčení končetin, dezorientace, citlivost zubů, kvalita vlasů, nehtů, .závratě, i narušená funkce nadledvinek /antistres. hormon/.

Mg je ideální brát ve stravě. Melasa/!/, kakao, mák, ořechy, klíčky, luštěniny, banány, vločky, čokoláda hořká, Magnezia, sýry. a zelenina.. Protože se vstřebává zároveń s vápníkem a lépe za účasti E vitamínu a vitamínů B2 a B6 a Zn., což uvedené vesměs obsahují.

Nebo jako Magnosolv taky vypít po jídle.V případě tohoto prášku je dobré rozdělit ho na 2-3 dávky. Přemíru si tělo srovná na určitou hladinu. U nás ho předepisuje i obvoďák.

Co se nemá užívat s vašimi léky, to vám řeknou v lékárně.

max2
hodnocení

2x
Horcik je prece i v mineralnich vodach, Magnesie a podobne. Pri fotbalu jej jeden doktor pil a nam doporucoval, prave na ty krece v lytku, ubytek soli. Z piti se to vstreba asi nejlepe.

hodnocení

1x

Je zbýtečné brát hořčík preventivně. Ihned odejde s močí. Je dobré ho brát při křečích. Je v několika verzích. Tablety ho obsahuji opravdu málo. Nejvíce je ho v rozpustném, ale na lékařský předpis, Magnosolv. Zabere za několik málo minut velice spolehlivě. Na lékařský předpis, ale plně hrazený. Warfarin s nemá co s křečemi nic společného.

doplněno 21.02.22 15:20:

Magnosolv mi psal neurolog. ;) Teď dostávám protikřečové míchané kapsle, které celé hradí, pojišťovna.

A nezáleží na to, kdo ten lék předepíše? Je plně hrazený i při předpisu od praktického lékaře?

tabletka*

Ano, je plně hrazený pacientem a nevím jak jinde, ale v Praze ho nepředepisuje praktik, ale kardiolog a podobně. Neříkám ale, že je to všude stejné.

liska5

Ten Magnosolv, co mi předepsal obvoďák, tak ten jsem si hradila. V nemocnici mi dali pár sáčků /po operaci/ bez mé finanční účasti..

guma
hodnocení

1x

První pomoc na křeče v lýtkách, mám u postele hořkou čokoládu. Pokud dostanu křeč, tak si ji okamžitě beru čtvereček nebo dva a nechám rozpustit v ústech. Další rychlá možnost doma je sáček kakaa, pokud možno to nejhorší hořké - většinou ty nejlevnější. Lžíce kakaa do vody a nechat v ústech a potom polknout. Zabírá také okamžitě, pokud to rozpustíte ve slinách ústech. Je to mnohem levnější a více účinější než prášky a tablety z lékáren.

liska5

Jenom čokoláda má budivé účinky, tak se moc nehodí před spaním. A ještě k tomu E vitamin nalačno. Ty průsvitné červené kuličky 100 nebo 200mg. Ten ale pravidelně stále.

guma

To je první pomoc, když vás chytne křeč v noci. Není to prevence před spaním.

liska5

Dobrá. Snad se mi naskytne možnost to vyzkoušet.

Čokoládu v noci? Nezapomenout vyčistit zuby ! *smich*

liska5

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]